Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Cancerul – Inamicul public nr.1”

* expoziţia documentară organizată de Biblioteca Judeţeană cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Cancerului este deschisă până pe data de 21 februarie

 

 

Din data de 4 februarie, care marchează Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Cancerului, şi până pe 21 februarie a.c., la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila este deschisă expoziţia documentară intitulată “Cancerul – Inamicul public nr.1”, expoziţie ce reuneşte cărţi de specialitate dar şi de medicină naturistă, dietetică, psihologie. Adoptată în 2000, Ziua Mondială a Cancerului a devenit o mişcare pozitivă pentru întreaga lume, cu scopul de a ne uni sub o singură voce, pentru a face faţă uneia dintre cele mai mari provocări ale noastre din istorie. În fiecare an, sute de activităţi şi evenimente au loc în întreaga lume, adunând comunităţi, organizaţii şi persoane din şcoli, afaceri, spitale, pieţe, parcuri, săli comunitare, lăcaşuri de cult - pe străzi şi online - acţionând ca un memento puternic că toţi avem un rol de jucat în reducerea impactului global al cancerului.

Sloganul de anul acesta “I am and I will” este un apel la acţiune, este despre tine şi despre angajamentul tău de a acţiona, în condiţiile în care, anual, mor din cauza cancerului 9,6 milioane de oameni, cancerul fiind a doua cauză a mortalităţii la nivel mondial. Cel puţin o treime din cazurile comune de cancer pot fi prevenite, iar 3,7 milioane de vieţi ar putea fi salvate în fiecare an prin prevenţie, detectarea bolii în fază incipientă şi tratament.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii