Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Blestemul” jocului în superioritate numerică

• Dacia Unirea a evoluat bine în prima repriză când s-a jucat 11-11 • a fost 1-0 pentru oaspeţi la pauză, după ce echipa brăileană a ratat  marile ocazii de gol ale primei reprize • cu un jucător în plus în partea a doua echipa antrenată de Florentin Petre a făcut doar figuraţie în teren şi a pierdut cu 4-0

 

Dacia Unirea a pierdut cu 4-0 meciul cu Pandurii Tg. Jiu, cu toate că o repriză întreagă a avut un jucător mai mult pe teren. Formaţia brăileană nu poate scăpa de blestemul jocului în superioritate numerică. De câte ori a evoluat cu un om în plus Dacia Unirea a pierdut, iar acest lucru s-a întâmplat şi când antrenor, era Alin Pânzaru. Dealtfel fostul tehnician, care sâmbătă a fost în tribuna Stadionului Municipal împreună cu Sorin Frunză, a remarcat la un moment dat acest lucru.

Curios, în prima repriză s-a jucat de la egal la egal, cu un plus la capitolul ocazii mari pentru formaţia gazdă. La prima fază a partidei Manu i-a pasat lui Bebey dar atacantul a călcat pe minge. Patru minute mai târziu, tot Bebey a scăpat singur cu Cotolan, dar şi-a prelungit prea mult mingea şi portarul oaspeţilor a reţinut-o fără dificultate.

Pandurii Tg. Jiu a obţinut o lovitură liberă în minutul 17, Tudoran a şutat cu efect, dar mingea deviată de zid s-a dus în corner, tot Tudoran a centrat de la colţul terenului şi Brînzan, nemarcat, a deviat mingea, cu capul, la colţul lung, iar oaspeţii aveau avantaj pe tabelă.

Încurajaţi de golul înscris, oaspeţii au avut o scurtă perioadă de dominare însă şuturile lui Pârvulescu (min. 21) şi Raiciu (min. 22) nu i-au dat emoţii lui Avram.

Finalul primei reprize a fost controlat de echipa gazdă, însă Bebey (min. 37) a şutat în bară, iar un minut mai târziu Pleşa a trimis mingea pe lângă poartă. Egalitatea putea surveni în prelungiri când Dacia Unirea a beneficiat de o lovitură liberă, Maxin a şutat cu efect, dar Cotolan a reuşit să scoată mingea din vinclu. Însă tot la această fază echipa vizitatoare a rămas în inferioritate numerică, Vodă fiind eliminat după ce a primit cel de-al doilea cartonaş galben.

Încurajaţi de jocul bun al echipei, dar şi de faptul că favoriţii evoluau în superioritate numerică în următoarele 45 de minute, spectatorii brăileni aşteptau o răsturnare de scor în partea a doua a întâlnirii. Însă Dacia Unirea a ieşit debusolată de la cabine şi le-a permis oaspeţilor să înscrie ori de câte ori au dorit. În minutul 53 Tudoran a fost faultat în careu de Lu Yeufeng, centralul Eduard Ioniţă a arătat punctul cu var şi tot Tudoran şutat în sânga portarului Avram şi a dus scorul la 2-0. A fost 3-0 în mintul 58 după golul marcat de Pîrvulescu şi partida era jucată.

Florentin Petre a trimis forţe proaspete în teren dar tot echipa din Tg. Jiu a controlat jocul. Blejdea a luat la ţintă bara în minutul 82, însă două minute mai târziu, ca la antrenament, Pîrvulescu a marcat pentru 4-0 după o pasă a lui Raiciu.

Dacia Unirea a avut şansa de a marca golul de onoare în minutul 86, dar Cotolan a reuşit să scoată de sub transversală mingea trimisă, cu capul, de Hamza.

Pandurii Tg. Jiu putea marca al cincilea gol, însă Hamza a scos mingea de pe linia porţii la şutul lui Pîrvulescu.

După două rezultate pozitive, egal la Baloteşti în campionat şi calificarea în şaisprezecimile Cupei României, Dacia Unirea a fost umilită cu 4-0 pe teren propriu de Pandurii Tg. Jiu,formaţie care a marcat de trei ori în inferioritate numerică şi rămâne în zona retrogradării.

 

Dacia Unirea: Avram – Niţă, B. Hamza, Moroianu, Manu – Pleşa (min. 62: Ciucureanu), Lu Yeufeng –  Maxin,  L. Gheorghe (min. 57: Le Metayer), Vitan - Bebey (min. 66 S. Crăciun)

Pandurii Tg. Jiu: Cotolan – Brînzan, Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Cenaj (min. 68: R. Gheorghe), Vodă, D. Pîrvulescu – Nsiah (min. 50: Trancă), Tudoran (min. 75: Blejdea).
Categorie articol: 

Comentarii