Mergi la conţinutul principal

“Afaceri” cu cereale. Firmă din Brăila picată în plasa unor escroci gălăţeni

DIICOT Galaţi a destructurat o grupare infracţională care i-a indus în eroare pe reprezentanţii unei firme din judeţul Brăila, de la care au cumpărat peste 4.000 tone de cereale • membrii grupării, trei la număr, au creat un prejudiciu de peste 600 mii de euro

 

O firmă din judeţul Brăila, care vinde produse cerealiere, a căzut victimă unei grupări infracţionale din Galaţi, specializate în înşelăciune şi spălare de bani. Membrii grupării, trei la număr, au comandat mii de tone de cereale de la firma respectivă, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste. Procurorii DIICOT Galaţi şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au intrat pe fir şi au efectuat, în ziua de 14 noiembrie, cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Galaţi şi au reţinut 3 persoane acuzate de înşelăciune şi spălare de bani. Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu luna iunie 2018, inculpaţii Ungureanu Gabriel, Prună Marius Gabriel şi Şerban Vasile au constituit un grup infracţional având ca scop obţinerea de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunilor menţionate anterior. “Acţionând în cadrul grupului infracţional, în diferite forme de participaţie, inculpaţii au indus în eroare reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Brăila, cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare cumpărare a unei cantităţi de cereale peste 4.000 tone de cereale, inclusiv prin utilizarea unor calităţi şi mijloace frauduloase. Totul în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul fiind în valoare totală de 2.923.600 lei (peste 626.000 euro). În paralel, cei trei membri ai grupului infracţional, prin utilizarea în scop fradulos a trei societăţi comerciale, au schimbat şi transferat importante cantităţi de cereale provenite din comiterea infracţiunii de înşelăciune în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestora”, au arătat procurorii. S-a dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore a inculpaţilor Ungureanu Gabriel, Prună Marius Gabriel şi Şerban Vasile, ei fiind prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunerea arestare preventivă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro