Mergi la conţinutul principal

“Îngrămădeală” de şoferi băuţi la instanţă

în ultimul timp, tot mai mulţi conducători auto care s-au urcat la volan după ce s-au cinstit cu alcool, unii fiind la un pas de comă, au fost trimişi în judecată de procurori • dosarele au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Brăila

 

Licoarea lui “Bachus”, consumată în momente nepotrivite, i-a costat cam scump pe unii conducători auto. Luna aceasta, mai multe persoane au fost trimise în judecată de procurori pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de art. 336 Cod penal.

Pe lista judecătorilor a ajuns, recent, un număr de 7 conducători auto care au fost prinşi de poliţişti, în cursul anului trecut, cu alcoolul în sânge. Fie că au băut mai mult sau mai puţin, toţi urmează acum să plătească.

Procurorii Parchetului de pe lângăJudecătoria Brăila au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ştefan G. care s-a urcat băut la volanul unui autoturism “Audi A8”. Potrivit rechizitoriului, la data de 9 august 2016, la ora 1.00, cel în cauză a condus maşina în timp ce avea o alcoolemie de  1,25 grame la mie. Poliţiştii i-au tăiat calea.

La fel a păţit şi Marian V. care, la data de 23 iulie 2016, ora 2.00, a condus autoturismul prin municipiul Brăila, având o îmbibaţie de 1,30 g/mie alcool pur în sânge. La rândul său, Dragoş C. a ajuns în faţa instanţei tot pentru conducere sub influenţa alcoolului. În rechizitoriul întocmit de procurori se arată faptul că, în noaptea de 24/25 aprilie 2016, şoferul a condus autoturismul “Ford Focus”, pe Bulevardul Dorobanţilor, din direcţia strada Cloşcă către General Eremia Grigorescu. El consumase alcool înainte de a se urca la volan, în urma testării cu aparatul alcooltest rezultând că avea 0,75 mg/litru, alcool pur în aerul expirat, în urma probei de sânge rezultatul fiind de 1,15 g/la mie.

Următorul inculpat este Tudorel Z. care, la data de 6 decembrie 2016, a plecat cu maşina la plimbare după ce s-a cinstit. El avea o alcoolemie de 1,35 g/mie.

Brăileanul Andrei C. a dat şi el nas în nas cu poliţiştii care l-au “mirosit” imediat.

Potrivit procurorilor, la data de 30 iulie 2016, acesta a condus autoturismul “Opel Astra” având o alcoolemie de 1,55 g/mie.

Lista celor trimişi în judecată continuă cu alţi trei şoferi certaţi cu legea. Florin B. a fost prins cu “mâţa în sac” de echipajul rutier în data de 17 ianuarie 2016. Acesta conducea autoturismul “Dacia”, pe Şoseaua Baldovineşti, cu tot cu halena alcoolică după el. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de 0,47 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Inculpatul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, rezultatul fiind de 0,90 g/mie alcool în sânge.

Un alt individ prins băut ieşise la plimbare cu mopedul. La data de 22 aprilie 2016, Nicolae B. conducea un moped deşi avea o alcoolemie de 1,30 grame la mie. Un alt mopedist prins de poliţişti a fost, de asemenea, trimis în judecată de procurori: Răzvan D., din Tichileşti a pornit la drum în data de 30 august 2016 şi a condus vehiculul pe două roţi prin localitatea de domiciliu. Toate dosarele cu inculpaţii enumeraţi au fost trimise spre competentă soluţionare Judecătoriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro