Mergi la conţinutul principal

Ștefan Fusea, membru în conducerea Consiliul Consultativ al Turismului

* președintele CCIA Brăila face parte din Comitetul Director al acestul organism cu rol important în dialogul cu Executivul

 

 

 

Prin Ordinul nr.681/2023, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a înființat Consiliul Consultativ al Turismului (CCT), “ca organism de consultanță care corelează la nivel național Programul anual de dezvoltare a turismului cu strategiile ramurilor economice implicate în activitatea turistică” (art.1). Prin același Ordin a fost stabilit și Statutul CCT.

Conform actului normativ atribuțiile CCT sunt următoarele:

a) propune programe, strategii și proiecte care să asigure creșterea competitivității ofertei de turism în România;

b) propune acțiuni care conduc la creșterea și diversificarea produselor turistice;

c) analizează problematica curentă a activității de turism și formulează propuneri pentru îmbunătățirea acesteia, inclusiv formarea profesională;

  1. recomandă modificări ale cadrului legislativ din domeniul turismului în vedere îmbunătățirii activității turistice și creșterii numărului de turiști;

e) analizează și face propuneri cu privire la târgurile și expozițiile internaționale de turism la care MAT participă cu stand oficial.

În același document se precizează că CCT poate îndeplini și alte atribuții care să asigure realizarea scopului și responsabilităților care îi revin. Mai mult, propunerile și documentele rezultate din activitatea CCT sunt înaintate ministrului Antreprenoriatului și Turismului pentru a le valorifica în procesul decizional.

În acest context, este important pentru oamenii de afaceri brăileni că Ștefan Fusea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brăila face parte din Comitetul Director al CCT. “Dacă vrem să fim băgați în seamă trebuie să ne organizăm, să ne implicăm, nu să dormim și să așteptăm să ne rezolve alții problemele, că nu se va întâmpla nimic”, ne-a declarat președintele CCIA Brăila.

Ar mai trebui adăugat că pentru desfășurarea operativă a activității se constituie și funcționează în cadrul CCT următoarele grupuri de lucru permanente:

a) grup de lucru pentru târguri;

b) grup de lucru pentru legislație;

c) grup de lucru pentru educație;

d) grup de lucru pentru dezvoltare șI investiții;

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro