Mergi la conţinutul principal
Contestația procurorilor a fost admisă

Șoferul băut și fără permis care a fugit de polițiști pe Calea Galați rămâne la arest

* după ce prima instanță a înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar față de inculpatul C.R., în urma contestației procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila situația s-a schimbat *  Tribunalul Brăila a respins ca nefondată cererea formulată de inculpat de înlocuire a măsurii arestului preventiv

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au obținut câștig de cauză la instanța superioară. Chiar dacă prima instanță a înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar față de șoferul care a fugit de polițiști pe Calea Galați, la Tribunalul Brăila s-a menținut arestul. “Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva încheierii de ședință din data de 17.08.2021 pronunțată de Judecătoria Brăila în dosarul penal nr. 11097/196/2021. Desființează hotărârea atacată și, în rejudecare: respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul C. R. de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar. Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 100 lei reprezentând cheltuieli judiciare efectuate în prezenta cauză. Definitivă”, este soluția dispusă de magistrații Tribunalului Brăila  la sfârșitul săptămânii trecute și postată pe site-ul instanței.

După cum v-am informat în ediția anterioară, inculpatul C.R. scăpase de arestul preventiv în urma deciziei Judecătoriei Brăila. Numai că soluția nu era definitivă, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au formulat contestație,  dosarul ajungând la Tribunalul Brăila, unde s-a menținut arestul.

Reamintim că șoferul fără permis care a fugit de polițiști pe Calea Galați, arestat la începutul lunii august, asta după contestația procurorilor împotriva deciziei primei instanțe, care îl pusese sub control judiciar, a cerut înlocuirea arestului. Culmea, la data de 17 august, la Judecătoria Brăila i s-a admis cererea, măsura arestului fiind înlocuită din nou cu cea a controlului judiciar, după cum se arată pe site-ul instanței. Procurorii Parchetului de pe lânga Judecătoria (PJ) Brăila au formulat iar contestație împotriva măsurii primei instanțe și au obținut, din nou, câștig de cauză.

Potrivit procurorilor, din materialul probator administrat în cauză s-a reținut că, la data de 1 august, orele 20.00, polițiștii rutieri au fost sesizați prin dispecerat cu privire la faptul că autoturismul condus de inculpat circula pe drumurile publice din municipiul Brăila cu viteză excesivă, împrejurare în care, după ce inițial nu a oprit la semnalul regulamentar al polițiștilor, inculpatul a fost oprit în trafic, stabilindu-se faptul că nu deține permis de conducere. Totodată, după cum arată procurorul, acesta era sub influența băuturilor alcoolice, refuzând testarea cu aparatul etilotest și, ulterior, prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro