Mergi la conţinutul principal

Șeful Jandarmeriei Brăila, implicat într-un accident cu victime

* acesta ar fi efectuat o depășire neregulamentară, moment în care s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism care circula regulamentar, așa cum au stabilit polițiștii * accidentul s-a produs, vineri, între localitățile tulcene Smârdan și Măcin * două persoane au ajuns la spital, în urma impactului

 

Col. Vasile Moț, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, a fost implicat într-un accident rutier, în județul Tulcea, potrivit unor surse din cadrul anchetei. Evenimentul soldat cu victime s-a întâmplat vineri, 6 iulie, între localitățile tulcene Smârdan și Măcin. Pe site-ul Centrului Infotrafic al Poliției Române, a apărut informarea că pe DN 22, traficul a fost îngreunat din cauza producerii unui accident rutier. “Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 22, între localitățile Măcin și Smârdan, județul Tulcea, a avut loc un accident rutier, în care șoferul unui autoturism a efectuat o depășire neregulamentară, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului au rezultat patru victime, dintre care trei persoane au fost rănite ușor, iar una grav, toate fiind transportate la spital. Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, iar valorile de trafic sunt în creștere pe ambele sensuri de mers”. Ulterior acestei postări, Centrul a revenit cu o altă informare asupra faptului că traficul a fost reluat pe drumul național. Imediat, știrea a fost preluată de o publicație online din Tulcea. Și cam atât. Abia luni, agenția de presă Agerpres a publicat un comunicat de presă al IPJ Tulcea, în care se menționau mai multe detalii despre cei doi șoferi implicați în evenimentul rutier: un bărbat de 53 de ani din Brăila și un bărbat de 42 de ani din Tulcea. Mai mult, s-a stabilit că au fost doar două victime, și nu patru - cum a fost publicat pe site-ul Infotrafic.

Tot ieri, reporterii “Obiectiv - Vocea Brăilei” s-au interesat la IPJ Tulcea despre accidentul în care a fost implicat brăileanul. “Puteți intra pe site-ul instituției tulcene, pentru că o să găsiți evenimentul acolo. Accidentul s-a întâmplat vineri, pe la prânz. Este vorba despre două autoturisme. Cel care a produs accidentul a intrat într-o depășire neregulamentară, în acel moment a intrat în impact cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus. Cel din Brăila a intrat în depășire. În urma accidentului, două persoane au fost rănite și spitalizate. Acestea proveneau din mașina care circula regulamentar”, ne-a transmis cms șef Țugui Lucian, șef Serviciu Cabinet.

Surse din cadrul anchetei ne-au spus că șoferul care a produs accidentul ar fi chiar șeful Jandarmeriei Brăila, col. Vasile Moț. Reprezentantul IPJ Tulcea nu ne-a putut confirma oficial această informație. “Politica noastră și de relații publice nu-mi permite acest lucru. Bănuiesc că dumneavoastră ați făcut investigații și ați aflat despre cine este vorba, altfel nu m-ați fi sunat. Eu nu pot să fac această confirmare”, a conchis cms șef Țugui Lucian.

Col. Vasile Moț, militar de carieră, a ajuns la Jandarmeria Brăila, prin ordin al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Acesta a fost numit prim adjunct al inspectorului șef, după ce Mihai Ilaș a demisionat din această funcție, în februarie-martie 2015. Col. Moț venea de la IJJ Tulcea, unde ocupase aceeași funcție. Un an mai târziu, a ajuns în fruntea Jandarmeriei Brăila, după ce fostul șef Vasile Silion s-a pensionat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro