Mergi la conţinutul principal

Șase brăileni au ajuns la Urgențe după ce au fost înțepați de viespi

* din fericire, după vizita la medic și tratamentul adecvat, aceștia au putut pleca acasă * în țară, viespiile au omorât doi oameni, numai în cursul acestei luni

 

 

Nu mai puțin de 6 brăileni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila, după ce au fost înțepați de viespi, în ultima lună. Din fericire, niciunul dintre cazuri nu s-a soldat cu deces. După ce au fost văzuți și tratați de medici, cei șase pacienți au fost externați, pentru că viața nu le fusese pusă în pericol de veninul insectelor.

Potrivit specialiștilor apicultori, astfel de atacuri ale viespilor au fost tot mai dese în ultima perioadă, din cauza ploilor. Insectele au fost agitate pentru că nu au găsit hrană din abundență și de aceea au trecut la atac.

Înțepătura de viespe poate fi chiar mortală, cum s-a întâmplat, spre exemplu, în Sălaj, unde doi oameni și-au pierdut viața din această cauză. Primul, un bărbat de 37 de ani a fost înțepat în cap de o viespe uriașă în timp ce culegea mere, iar un altul de 43 de ani a murit după ce a fost înțepat de un roi în timp ce încerca să bea apă dintr-o fântână, potrivit site-ului stirileprotv.ro. Același portal de știri mai notează că 14 bicicliști care participau la o etapă a cupei naționale de mountain biking, într-o zonă împădurită din județul Timiș, au fost atacați de un roi de viespi. Unul dintre sportivi a intrat în șoc anafilactic. A fost dus la spital, stabilizat și ulterior externat.

Specialiștii recomandă persoanelor alergice la înțepăturile de viespe să aibă tot timpul asupra lor o doză de adrenalină, pentru a evita să intre în șoc anafilactic. De asemenea, ne putem feri de aceste insecte evitând parfumurile puternice, dar și hainele galbene și portocalii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro