Mergi la conţinutul principal

Șahiști brăileni, calificați în finala O.N.S.S.

• cap de listă este Teodor Cosmin Nedelcu, maestru FIDE • clasamentele pe categorii, elevi liceu, gimnaziu și ciclul primar

 

Cel mai valoros șahist brăilean din ultimii ani, Teodor Cosmin Nedelcu, elev la Colegiul Național “Nicolae Iorga”, va reprezenta județul Brăila la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (O.N.S.S.). Este cel de-al treilea an consecutiv când brăileanul își adjudecă titlul județean și promovează în finala competiției, la nivelul elevilor de liceu. Tot anul acesta, sportivul brăilean a câștigat Cupa Martișorului de Kristal, la Focșani.

Alături de Nedelcu vor reprezenta Brăila la faza națională Miruna Ioana Brebenel (liceu fete), Rareș Găzdaru și Andreea Paiovici în finala elevilor de gimnaziu.

Revenind la Teodor Cosmin Nedelcu, aceste rezultate vin după un an competițional 2023 foarte bun, unul în care șahistul brăilean a acumulat puncte importante la Campionatul European U18, care i-au permis să obțină titlul internațional de maestru FIDE în șah. Nedelcu are acum un coeficient ELO de peste 2300.

Organizatorii etapei județene a O.N.S.S. au fost Inspectoratul Școlar Județean Brăila, cu sprijinul cluburilor Palatul Copiilor, Micul prinț și a Direcției Județene de Sport Brăila.

Director al turneului a fost inspectorul de specialitate Denisa Roxana Oancea, iar arbitri Lucian Jugaru și Cosmin Dobrescu.

Competiția a avut loc în data de 16 martie 2024, la Colegiul Național “Ana Aslan” Braila. S-au jucat 7 runde, în sistem elvețian.

Au participat 93 de elevi de la ciclul primar, gimnazial și liceu din județul Brăila. Elevii clasați pe locurile întâi, de la liceu si gimnaziu, vor reprezenta județul Brăila la faza națională.

 

Clasamente finale

Liceu, băieți

1. Cosmin Teodor Nedelcu – C.N. “Nicolae Iorga”

2. Gabriel Eduard Ancuță - C.N. “Nicolae Iorga”

3. David Găzdaru – C.N. “Nicolae Iorga”

Liceu, fete

1. Miruna Ioana Brebenel – C.N. “Gheorghe Munteanu-Murgoci”

2. Ionela Roxana Grozea – C.N “Gheorghe Munteanu-Murgoci”

3. Lascu Valentina – C.N. “Gheorghe Munteanu-Murgoci”

Gimnaziu, băieti

1. Rareș Găzdaru - Școala “Ion Creangă

2. Iulian Adrian Datcu - Școala “Mihu Dragomir”

3. Negotei Alin-Adrian – Școala “A.I. Cuza”

Gimnaziu, fete

1. Andreea Paiovici - Școala “Mihai Eminescu”

2. Ștefania Larisa Rădulescu - Școala “Fanuș Neagu”

3. Maria Mocanu - Școala “Fanuș Neagu”

Ciclul primar, băieți

1. Ionuț Rareș Călin  – Școala “Mihu Dragomir”

2. Teodor Viktorov - Școala “Ion Creangă

3. Dragoș Dumitru – Școala “Fanuș Neagu”

Ciclul primar, fete

1. Maria Maya Urse - Școala “Mihai Eminescu”

2. Maria Pantazescu - Școala “Mihu Dragomir”

3. Catinca Gheorghiță – C.N. “Ana Aslan”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro