Mergi la conţinutul principal

Ţeparul prin metoda «Accidentul», cercetat în libertate

Craioveanul prins de poliţiştii brăileni la Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti, membru al unei reţele specializate în înşelăciuni prin metoda "Accidentul", va fi cercetat în libertate. În ziua de 30 martie, Nicolae S. a fost reţinut pe ordonanţă pentru infracţiunea de complicitate la înşelăciune, însă judecătorii nu l-au trimis în spatele gratiilor. "Faţă de craioveanul de 57 de ani s-a dispus cercetarea în
libertate sub control judiciar, având interdicţie de a părăsi ţara pe o perioadă de 60 zile, până la data de 29.05.2014. Controlul judiciar urmează să fie efectuat de poliţiştii din cadrul IPJ Dolj", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Cel în cauză a fost depistat pe aeroport de judiciariştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în timp ce încerca să
părăsească teritoriul României, cu destinaţia Londra.
În urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada noiembrie 2013-ianuarie 2014, cu ajutorul unor persoane necunoscute din afara ţării, bărbatul a ridicat mai multe sume de bani în lei şi valută, provenite din comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin metoda "Accidentul". Fiecare îşi oprea un comision, iar diferenţa ajungea la persoane încarcerate în penitenciar. În faţa anchetatorilor, Nicolae S. şi-a recunoscut faptele.
Poliţiştii brăileni continuă cercetările pentru identificarea celorlalţi membri ai reţelei care a reuşit să creeze un prejudiciu total de 9.950 euro şi 34.200 de lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro