Mergi la conţinutul principal

Şut şi gol în banii tăi!

* suntem, deja, la sfârşitul lunii mai şi "analiza" stănciană este atât de sublimă, încât lipseşte cu desăvârşire * "Să-i dea pe toţi afară, pe toţi", răbufneşte consilierul local Vasile Varga * Stancu îi răspunde superior: el nu se bagă în "mocirla fotbalului", nu "dă bani la arbitri" şi nu "face aranjamente" * cu toate acestea, la rigoare, Stancu e patronul CF Brăila, iar banii publici plecaţi acolo sunt volatilizaţi tot de el * campionatul 2010-2011 a fost cel mai slab sezon din istoria fotbalului brăilean, sezon care v-a costat pe dumneavoastră, pe brăileni, 17 miliarde de lei vechi * să trăiască "poporul brăilean" şi să mai dea, pare a spune Bunea Stancu * sâmbătă, CF Brăila a încasat a 19-a înfrângere în actualul campionat, reconfirmându-şi titulatura de "ciuca bătăilor"

"Eu sunt preşedintele clubului, poate nu ştiai, aşa că te pot lămuri!" - aşa a urlat Stancu, preşedintele CJ, în replică la intervenţia consilierului judeţean Marian Sârbu, cel care a criticat alocarea din bani publici a sumei de 7 miliarde de lei vechi către echipa-faliment a Brăilei, CF Brăila. Se întâmpla acum câteva luni, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean. Tot atunci, Bunea Stancu a mai spus: "Eu vă propun ca-n luna aprilie, în şedinţă ordinară, să punem pe ordinea de zi o analiză a echipei de fotbal CF Brăila. Atunci vom hotărî dacă vom opri finanţarea sau dacă dorim să o continuăm". Suntem, deja, la sfârşitul lunii mai şi "analiza" stănciană este atât de sublimă, încât lipseşte cu desăvârşire. Şarlatania merge înainte. Cele 7 miliarde de lei vechi de la Consiliul Judeţean plus - atenţie mare, căci nici Simionescu nu-i străin de toată treaba asta! - alte 10 miliarde de lei vechi de la Primărie dispar cu naturaleţe din buzunarele dumneavoastră în buzunarele unui club privat - repetăm, PRIVAT! - al cărui principal acţionar este SC CONCIVIA SA. Iar CONCIVIA de cine este controlată? De BURSAGRIROM. Iar BURSAGRIROM de cine este controlată? Nicio surpriză: de Gheorghe Bunea Stancu. Cu mâna de preşedinte CJ, Bunea Stancu ia din buzunarele dumneavoastră miliarde bune, iar cu mâna de patron le bagă în propriile-i buzunare. Capitalism de Brăila!
Dar să vedem ce primiţi dumneavoastră în schimbul banilor care vă zboară din buzunare.

Cel mai slab sezon din istoria fotbalului brăilean

Aşa poate fi catalogat turul campionatului 2010-2011 şi chiar şi returul, dacă ţinem cont de faptul că echipa fanion a oraşului nu mai are şanse să-şi realizeze nici măcar baremul de puncte pentru a nu intra cu penalizări în sezonul următor, asta în condiţiile în care a beneficiat de un buget local "dolofan".
Managementul defectuos al şefilor clubului a făcut ca, încă după derularea primei jumătăţi a competiţiei, adică după 15 etape, CF Brăila să aibă doar 4 puncte şi să fie deja prima formaţie retrogradată din Seria Est.
O altă strategie păguboasă a fost aplicată şi în iarnă, pentru că au fost alungaţi 11 jucători, o parte dintre ei de valoare, cum ar fi Nelu Bucă, Stăncioiu, Moldoveanu. În locul lor au fost aduşi alţii 10, dar nu de calitate, ci, mai precis, ceea ce "au aruncat la gunoi" alte echipe. Probabil că asta s-a şi urmărit, să nu fie aduşi fotbalişti adevăraţi care să scoată "corabia" brăileană din deriva unde intrase, ci rebuturi, mai precis fotbalişti daţi afară de alte formaţii la fel de slabe, jucători nedoriţi de nimeni. Exemple elocvente: Dan Ignat, pe care l-a disponibilizat Gică Hagi de la Viitorul Constanţa; Boghiţoi, dat afară de Farul; nu mai vorbim de Petrescu, un atacant care doar face umbră în teren şi atât, că fotbal nu arată a şti nici pentru Liga a III-a. Marea "bombă" a echipei CF Brăila la capitolul transferuri a fost cooptarea unui fotbalist din Liga a IV-a, de la Jiul Petroşani, asta în condiţiile în care, în acelaşi eşalon din Brăila, sunt jucători tineri şi foarte tineri cu o clasă, două peste valoarea acestui fotbalist. Altfel spus, doar că n-au luat, pur şi simplu, nişte oameni de pe stradă.

30cfbraila1 Gheorghe Bunea Stancu: "Eu sunt preşedintele clubului, poate nu ştiai, aşa că te pot lămuri!" Brăila a avut nevoie de trei ani să revină în Liga a II-a

În retur, CF Brăila a reuşit să obţină trei victorii, cu Steaua II Bucureşti şi Juventus, două formaţii care au venit pe Municipal cu juniorii şi o alta cu FC Snagov, un meci despre care mulţi au afirmat că scorul a fost stabilit la casele de pariuri. Brăilenii au mai obţinut şi două remize chinuite, tot în compania unor formaţii în reconstrucţie, iar în acest moment au 15 puncte. Ţinând cont că mai au de jucat o restanţă cu Farul la Constanţa, este greu de crezut că trupa lui Timofte va reuşi să-şi facă baremul de puncte pentru a nu intra cu penalizări în sezonul următor.
Trei ani i-au trebuit oraşului Brăila să revină în Liga a II-a, însă formaţia brăileană este deja retrogradată încă după primele etape din tur, şi asta în condiţiile în care fondurile pe care Primăria şi Consiliul Judeţean le-a dirijat către CF Brăila nu au fost mai mici decât cele de care au beneficiat cele mai multe formaţii din acest eşalon.

Mai tragic este însă faptul că, în acest moment, nici realizarea baremului de puncte nu pare a fi posibilă, iar dacă va intra cu penalizări în sezonul următor, CF Brăila ar trebui să facă eforturi mari ca să nu ajungă în Liga a IV-a.

"Să-i dea pe toţi afară, pe toţi!"

De data aceasta, "răcnetul" îi aparţine consilierului local liberal Vasile Varga. "Acum ar trebui luată o măsură radicală, să fie toţi daţi afară, chiar şi antrenorii, să rămână doar preşedintele clubului (Adelin Soare, n.r.). În rest, să-i dea pe toţi afară! Pe toţi! Să se facă apoi un centru de copii, bun, stadioanele să fie reparate toate, să se formeze o echipă nouă. Repet, restul, toţi afară! Unul să nu rămână! Cred că în prima secundă îl dădeam afară pe antrenoru' de la Brăila", a răbufnit Vasile Varga, comentând situaţia delicată de la CF Brăila.

Apelul pare îndreptăţit, deoarece Vasile Varga a sprijinit, nu de puţine ori cu bani din propriu-i buzunar, relansarea fotbalului la Brăila. Pentru cei care ştiu, Varga s-a implicat masiv, fiind un nume de referinţă în scurta istorie a fotbalului brăilean de după revoluţie.

Dar răspunsul lui Stancu, ca de obicei, a venit în binecunoscuta notă grotescă, ilogică şi diversionistă. Două lucruri a punctat cu talent preşedintele CJ: 1. Domnia sa nu se bagă în "mocirla fotbalului"; 2. Domnia sa nu se duce "să dea bani la arbitri" şi nu "face aranjamente". Pe de o parte, cum nu se bagă în "mocirla fotbalului" Bunea Stancu dacă este, la rigoare, patronul echipei, iar, pe de altă parte, "smulge" bani publici pentru a-i dirija spre "mocirla" în care zice că nu se bagă? Cât priveşte a doua afirmaţie - STUPEFACŢIE!!! Să înţelegem că toate echipele de fotbal, care pun pasiune, muncă şi profesionalism în ceea ce fac, dau bani la arbitri şi fac aranjamente? Suntem curioşi cum vor reacţiona arbitrii şi echipele cu rezultate din Liga a II-a.

30cfbraila2 Vasile Varga: "Să-i dea pe toţi afară, pe toţi" Reconstrucţia ar putea fi o soluţie de viitor

De obicei, când observă că nu mai sunt şanse pentru a se salva de la retrogradare, conducătorii cluburilor trec la restructurarea loturilor, dând credit acelor jucători de perspectivă din propria pepinieră. În felul acesta se face o anume economie de resurse, pentru că se renunţă la aşa-zisele "vedete" aduse pe sume mari şi se dă credit unor fotbalişti tineri, care doresc să se afirme.

Aşa a procedat, deja, Juventus Bucureşti, iar FC Botoşani îi calcă pe urme, anunţând o mare curăţenie la club.
Numai la CF Brăila nu se întâmplă asemenea "minuni", ceea ce înseamnă că s-a pierdut un an degeaba, pe mâna unor incompetenţi puşi la club să dijmuiască banii publici. Şi, aşa cum precizam şi mai sus, poate că, în mod intenţionat se doreşte menţinerea ritmului căderii pentru a se justifica, pe viitor, sume mult mai mari de bani publici pompaţi într-o porcărie de proporţii.

Fotbalul brăilean trebuie să o ia de la capăt, pentru că în clipa de faţă doar doi fotbalişti corespund formării unei noi echipe: Bosoi şi Necoară. Brăileni valoroşi sunt foarte mulţi prin ţară, însă ei trag pentru culorile altor formaţii, asta pentru că, la Brăila, s-a mers de câţiva ani buni pe mâna mercenarilor, iar fotbaliştilor autohtoni li s-a trântit uşa în nas.

Astra II - CF Brăila 2-1 (0-0)
A 19-a înfrângere din campionat în contul brăilenilor
* sâmbătă, CF Brăila şi-a reconfirmat statutul de "ciuca bătăilor" în Liga a II-a * cu doar 15 puncte, CF Brăila rămâne "lanterna roşie" a seriei Est

Ultima ispravă a echipei CF Brăila s-a derulat sâmbătă, în meciul cu Astra II, pierdut de brăileni cu scorul de 2 - 1.
Gazdele au dominat teritorial în prima repriză, însă brăilenii au închis toate culoarele spre poarta lui Gavrilaş, au mai avut şi ceva şansă în câteva situaţii, astfel că până la pauză tabela a rămas intactă.

Ocaziile, la ambele porţi, au venit în partea secundă.

La nouă minute de la reluare, Bănaru a profitat de o ezitare a fundaşilor centrali brăileni, a pătruns în careu şi l-a învins pe Gavrilaş, min. 54: 1-0.

În minutul 70, CF Brăila a iniţiat un contraatac, Moroită a făcut un fault neglijent în careu asupra lui Tarek, arbitrul de centru a arătat punctul cu var şi Necoară a restabilit egalitatea.

Brăilenii au mai avut câteva momente bune de joc, însă, pe rând, M. Gheorghe (min. 80), Bosoi şi Petrescu (min. 86) au irosit situaţii bune de a aduce CF Brăila în avantaj.

Scorul final al partidei, 2-1 pentru Astra II, a fost stabilit tot de Bănaru (min. 85), după o lovitură executată de Silviu Constantin. Astfel, formaţia brăileană bifează cea de-a 19-a înfrângere din acest campionat.

Una peste alta, având în vedere punctajul echipei şi fondurile publice cheltuite pentru CF Brăila, se poate spune că fiecare din cele 15 puncte adunate până acum de fotbalişti i-a costat pe contribuabilii brăileni peste 1 miliard de lei.

CF Brăila: Gavrilaş - Bosoi, Ciortea, Ignat, Necoară - Pungă, Balaban, M. Gheorghe, Tarek (min. 75: Costache) - Boghiţoiu (min. 78: Henry), A. Petrescu

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro