Mergi la conţinutul principal

Ştefan Tomici şi Diana Cuşmuliuc sunt campionii la şah ai ONSS

Bucureşteanul Ştefan Tomici şi ieşeanca Diana Cuşmuliuc sunt campionii la şah din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS). Vineri şi sâmbătă în sala de sport a Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" din Braila a avut loc faza finală a Campionatului de şah rezervat elevilor de liceu, competiţie organizată ireproşabil, aşa cum au declarat participanţii, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Primăria Brăila. Concursul a fost arbitrat de Nicolae Doroftei, Rudolf Dombi, Lucian Jugaru, toţi maeştri FIDE şi s-a desfăşurat fără niciun incident. "A fost cel mai uşor concurs arbitrat de mine, toţi participanţii au respectat regulile impuse de regulament. Dealtfel majoritatea celor prezenţi la concursul de la Brăila sunt şahişti medaliaţi la Campionatele Naţionale", a declarat Nicolae Doroftei, arbitrul şef al competiţiei. Locul întâi la băieţi i-a revenit bucureşteanului Ştefan Tomici, pe locul al doilea s-a clasat Călin Gheorghiu din Iaşi, pe al treilea, Adrian Sechereş din Alba Iulia iar pe al patrulea Sergiu Herea din Prahova. La fete campioană este Diana Cuşmuliuc din Iaşi, locul al doilea i-a revenit sibiencei Andreea Cosman, pe poziţia a treia s-a clasat Lonela Ardelean din Satu Mare iar pe al patrulea Andreea Stanciu din Bucureşti. Brăilenii Victor Mocanu şi Laura Bogdan de la CN "Nicolae Bălcescu" s-a clasat pe locul al 8-lea şi respectiv al 19-lea. 

La finalul competiţiei primii patru clasaţi au primit diplome, plachete, cupe şi medalii, iar primii trei şi premii în bani. Câştigătorii ONSS au fost recompensaţi cu 120 lei, cei de pe locul al doilea cu 95 lei iar cei de pe al treilea, cu 60 de lei. Toţi ceilalţi concurenţi au primit diplome de participare. Festivitatea de premiere a fost oficiată de inspectorul general şcolar adjunct, Dan Mihai Gheorghiţă, care a fost şi directorul de concurs şi arbitrul şef, Nicolae Doroftei. "A fost un concurs echilibrat atât la fete cât şi la băieţi dovadă fiind faptul că ordinea pe podium a fost stabilită abia după ultima rundă. Nu au fost probleme de arbitraj, totul a decurs în cele mai bune condiţii", a declarat Dan Mihai Gheorghiţă, inspectorul general şcolar adjunct.
Cazarea şi masa participanţilor la turneul de şah din cadrul ONSS a fost asigurate de Ministerul Educaţiei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro