Mergi la conţinutul principal

Şoimii Unirea a făcut spectacol în derby-ul de la Vădeni

Echipa care în campionatele anterioare era ciuca bătăilor în Liga a V-a, Şoimii Unirea, este de departe revelaţia actualei ediţii de campionat în acest eşalon fotbalistic. Iar acest lucru este reflectat de rezultatele echipei. În etapa a 16-a, cea desfăşurată în weekend-ul trecut, Şoimii Unirea a făcut o demonstraţie de fotbal în derby-ul susţinut, în deplasare, la echipa de pe locul al doilea din Seria întâi, a Ligii a V-a, Siretul Vădeni. Condusă cu 2-0 în minutul 34 după golurile înscrise de Crăciun şi Bănică, echipa vizitatoare a controlat jocul pe finalul primei reprize, în minutul de prelungire a obţinut o lovitură de colţ, Anghel a centrat în faţa porţii, Matei a recentrat cu capul, iar Simion a făcut inutilă intervenţia portarului gazdelor. Echipa pregătită de Stelian Gheorghiţă a controlat cap coadă repriza a doua şi a marcat de şase ori în poarta apărată de Liviu Puznava. La trei minute de la reluare, după o acţiune personală pe partea stângă, Marius Iorga a restabilit egalitatea, 2-2, iar după alte două minute Iordache a adus-o pe Şoimii Unirea în avantaj. Gazdele au beneficiat de un penalty, însă portarul oaspeţilor, Florin Postolache, a parat mingea, iar Şoimii Unirea a trecut peste acest moment delicat şi a galopat spre o victorie la scor. Iordache a marcat pentru 4-2, iar Simion pentru 5-2. Siretul Vădeni a redus din diferenţă prin Dumitru (min. 82), însă oaspeţii au mai punctat de două ori prin cel mai bun jucător al lor din acest joc, Sergiu Simion, iar Şomii Unirea s-a impus cu 7-3 la Vădeni şi îşi păstrează intacte şanse la podium în această ediţie de campionat. Lidera, Dunărea Tichileşti s-a impus cu 6-0 pe teren propriu în partida cu FC Tufeşti, iar Tricolorul Lanurile, pentru care au înscris Văsii şi Bertescu, a câştigat cu 2-1 la Olimpia Cazasu, golul gazdelor fiind realizat de Avramescu, în minutul 34. În Seria a doua, Viitorul Cireşu, pentru care au înscris fraţii Popa, Alexandru şi Mihai, s-a impus cu 2-0 în derby-ul cu Avântul Mircea Vodă. Lidera, Viitorul 2 Ianca pierdut cu 2-1 la Voinţa Făurei Sat, iar Voinţa Găiseanca a fost învinsă la scor de neprezentare în deplasarea de la AS Jirlău.

În Seria întâi, pe primul loc se află Dunărea Tichileşti 44 puncte, locul al doilea este deţinut de Siretul Vădeni 38 puncte, al treilea de Tricolorul Lanurile 37 puncte, iar al patrulea de Şoimii Unirea 31 puncte. Cu menţiunea că Şoimii Unirea a depus un memoriu la Comisia de Apel a Asociaţiei Judeţene de Fotbal după ce a pierdut la "masa verde", partida de pe teren propriu cu Romgal Romanu. Echipa din Unirea doreşte ca meciul menţionat să fie reprogramat, iar rezultatul să se decidă în teren. În Seria a doua clasamentul în partea lui superioară se prezintă astfel: 1 Viitorul 2 Ianca 40 puncte, 2 Viitorul Cireşu 38 puncte, 3 Voinţa Găiseanca 31 puncte.

Rezultatele înregistrate în etapa a 16-a:
Seria I
Dunărea Tichileşti - FC Tufeşti 6-0
Stanriz Stăncuţa - Speranţa Măxineni 1-1
Tractorul Viziru - Dunărea Gropeni 2-5
Dacia Berteşti - Spicul Râmnicelu 1-3
Olimpia Cazasu - Tricolorul Lanurile 1-2
Siretul Vădeni - Şoimii Unirea 3-7
Romgal Romanu - Înfrăţirea Gemenele 2-2

Seria a II-a:
Viitorul Cireşu - Avântul Mircea Vodă 2-0
AS Jirlău - Voinţa Găiseanca 3-0
Comagrim Dudeşti - Vulturul Horia 3-1
AS Bordei Verde - Dinamo Salcia Tudor 1-0
Voinţa Bărăganul - Viitorul Galbenu 2-10
Spicul Zăvoaia - Unirea Grădiştea 7-2
Voinţa Făurei Sat - Viitorul 2 Ianca 2-1
Victoria Deduleşti - FC Urleasca 1-5

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro