Mergi la conţinutul principal

Şoferul care a intrat cu 115 km/h în «Staţia Morţii» a fost externat

Marius Negoiţă, şoferul care a spulberat cinci oameni într-o staţie de autobuz de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, la începutul lunii, se află acum acasă. Acesta a fost externat ieri dimineaţă, în jurul orei 10.30, de la secţia Chirurgie a Spitalului 3. Tânărul se afla în spital încă din ziua accidentului - 4 aprilie - când a şi fost operat la piciorul stâng.
Astfel, ieri, după 12 zile în care Negoiţă a stat pe patul de spital pentru recuperare, păzit de poliţişti, a ajuns acasă. De la spital, a fost transportat cu o ambulanţă, iar pe drum autospeciala a fost însoţită în permanenţă de o maşină a Poliţiei Brăila. Ajutat de ambulanţier şi de un om al legii, Negoiţă a intrat cu greu în curte, sprijinindu-se de cadrul ortopedic. Diagnosticul la externare a fost "fractură de femur stâng, traumatism cranio-cerebral şi plăgi escoriate multiple". În faţa medicului care l-a operat va ajunge, din nou, peste 6 săptămâni, pentru control. În tot acest timp, şoferul se va prezenta în ambulatoriul Spitalului Judeţean pentru tratament.
Marius Negoiţă ştia foarte bine că suferă de epilepsie, mai ales că există acte medicale ce dovedesc că a fost luat în evidenţă cu această boală încă din 2007, după cum ne-au precizat surse medicale. "E un bolnav cunoscut, are o tumoretă (tumoră mică -n.r.) cerebrală de o anumită natură. Ştia că are epilepsie. E cunoscut de prin 2007, e luat în evidenţă. Are o leziune tumorală, care e responsabilă de focarul epileptogen", ne-au precizat acestea.
Tribunalul Brăila decide astăzi dacă Negoiţă va rămâne în arest la domiciliu sau nu.
În timp ce autorul carnagiului de pe Şoseaua Râmnicu Sărat se recupera în spital după operaţie, organele de anchetă au strâns probe împotriva lui şi l-au reţinut pentru 24 de ore. Înainte cu puţin timp de expirarea mandatului de reţinere, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus faţă de Negoiţă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a formulat o contestaţie în aceeaşi zi, iar calea de atac urmează să se soluţioneze chiar astăzi de către Tribunalul Brăila.
Rudele victimelor anunţă că vor picheta în faţa Tribunalului
Încă de la începutul acestei săptămâni, rudele victimelor din "Staţia Morţii" au ieşit în faţa Primăriei, în semn de protest faţă de decizia instanţei de a-l plasa pe Marius Negoiţă în arest la domiciliu, ca măsură preventivă. Dacă luni seară, pe platoul din Piaţa Independenţei au fost nu mai mult de 15 persoane, marţi seară s-au strâns peste 35 de persoane, printre care şi brăileni fără nicio legătură de rudenie sau prietenie cu morţii de la TUG . Toţi au aprins candele la crucea de pe platou şi au lipit pe monument fotografii ale celor decedaţi. Rudele susţin că judecătorii au fost mult prea blânzi cu Negoiţă, iar pedeapsa reală pe care o merită ar fi "pe puţin 10 ani de puşcărie pentru fiecare victimă", au declarat acestea. "El se va întoarce acasă, lângă familie şi copil. Copiii care au rămas fără ambii părinţi sau fără un părinte nu se mai pot bucura de dragostea acestora. Unde e dreptatea? Să stea în închisoare şi tot e prea puţin pentru ceea ce a făcut! Cică se grăbea la muncă. Păi şi oamenii pe care i-a omorât nu se duceau la muncă? Tot la muncă se duceau şi ei, numai că au aşteptat autobuzul în staţie. Poate şi ei se grăbeau, dar nu au dat peste nimeni", ne-a declarat sora uneia dintre femeile decedate în accidentul de la TUG. Rudele intenţionează să continue protestul. Dacă la recurs judecătorii vor menţine arestul la domiciliu vizavi de Marius Negoiţă, acestea vor să-şi manifeste durerea chiar în faţa Tribunalului Brăila, vineri, între orele 12.00 - 13.00.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro