Mergi la conţinutul principal

Şoferul «BMW»-ului care a produs tragedia de pe DIG era beat

Şoferul de 20 de ani, care a provocat tragedia rutieră de pe Şoseaua Dig Brăila-Galaţi, în urma căreia un om a murit şi alte 7 persoane au ajuns la spital, printre care un copil de 4 ani şi jumătate, avea o alcoolemie ridicată. Acesta a fost probabil şi motivul din cauza căruia şoferul BMW-ului, Cătălin V., a acroşat maşina aflată din faţa sa, care a zburat de pe şosea şi a luat foc, şoferul murind la spital.
Potrivit informaţiilor transmise de dr. Gina Ilie, şeful Serviciului de Medicină Legală Brăila, şoferul gălăţean avea o alcoolemie de 1,8 g/l alcool pur în sânge. Mai grav este faptul că, din cauza consumului exagerat de alcool, s-a ajuns la o tragedie rutieră.
După cum se arată în Codul Penal, la art. 336, "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă".
În seara zilei de 22 mai, poliţiştii de la Serviciul Rutier Brăila au efectuat cercetarea la locul accidentului care a blocat circulaţia pe DIG, şi au stabilit că acesta s-a produs la ora 21.00, pe fondul unei depăşiri neregulamentare, vinovatul fiind Cătălin V., din comuna Băleni, judeţul Galaţi, un şofer începător de 20 de ani. Acesta venea dinspre Galaţi şi mergea spre Brăila, însă s-a angajat în depăşire, deşi era indicator cu "Depăşire Interzisă". Poliţiştii au constatat că şoferul "BMW-ului" emana halenă alcoolică şi era agitat, el fiind transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, urmând să se stabilească gradul de alcoolemie.
Astfel, în timp ce se afla în trafic, pe DN 22 B, şoferul teribilist, care, potrivit martorilor, conducea cu viteză BMW-ul, a acroşat autoturismul VW Golf, care se afla în faţa sa. Acesta era condus de Tudorel S., de 43 de ani, din Galaţi. Maşina a zburat practic de pe şosea şi a luat foc, iar şoferul nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire. De pe contrasens venea un alt BMW, cu număr de Brăila, condus de Adrian C., de 27 de ani, din Galaţi, care a fost izbit în plin. Pompierii de la ISU au reuşit să stingă focul, şoferul din Volkswagen a fost scos şi transportat de urgenţă la spital însă a murit în scurt timp. Şapte persoane au ajuns la spital, cei mai mulţi, respectiv 5, fiind pasageri în maşina şoferului vinovat de tragedie. Tot în maşina gălăţeanului de 20 de ani se afla şi un copil de 4 ani şi jumătate, care a fost transferat la Spitalul Bagdasar-Arseni Bucureşti, întrucât suferise o fractură de craniu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro