Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şoferi băuţi “mirosiţi” de poliţişti

în perioada 15 - 22 iunie, în cadrul acţiunii „ALCOHOL & DRUGS “, derulată în toate statele UE, poliţiştii brăileni au testat 485 de conducători auto, în cazul a 40 dintre aceştia rezultatele fiind pozitive pentru consumul de alcool

 

Poliţiştii au ieşit la “vânătoare” de şoferi băuţi, în cadrul acţiunii “ALCOHOL & DRUGS”, derulată la nivelul ţărilor UE. În numai o săptămână, 40 de conducători auto au fost prinşi băuţi la volan.

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivel naţional, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, a făcut parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L., pentru anul 2020.

Astfel, în perioada 15 - 22 iunie, poliţiştii rutieri brăileni au desfăşurat o acţiune de amploare, pe raza întregului judeţ. “Aceasta a avut ca principal obiectiv verificarea şoferilor care conduc după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive. Cu această ocazie au fost testaţi 485 de conducători auto, în cazul a 40 dintre aceştia rezultatele fiind pozitive pentru consumul de alcool. Pentru 4 dintre şoferi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Totodată, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 36 de permise de conducere.

Astfel, în noaptea de 23 spre 24 iunie, la ora 23.45, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat de 46 de ani, din localitatea Spiru Haret, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Stăncuţa. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,91 mg/l.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările.

La data de 23 iunie, ora 20.20, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic pe un bărbat de 46 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe strada Cezar Petrescu din municipiu. Brăileanul a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a constatat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,41 mg/l, fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge. Pe numele său a fost întocmit dosar penal.

 
Categorie articol: 

Comentarii