Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şofer fugit de la locul accidentului, prins în câteva ore

După ce a lovit două tinere pe trecerea de pietoni, un şofer brăilean a părăsit locul accidentului fără să se intereseze măcar de starea victimelor. După câteva ore de la incident, poliţiştii au găsit maşina abandonată într-o parcare şi pe şoferul vinovat.

Evenimentul rutier s-a produs în după-amiaza zilei de 15 noiembrie, la ora 18.30, în timp ce brăileanul Ovidiu Cristian Stratienco, de 21 de ani, conducea autoturismul "Dacia Solenza", proprietatea mamei sale, pe Calea Călăraşilor. Ajungând în zona "Ciocârlia", conducătorul auto a accidentat pe trecerea pentru pietoni, situată la intersecţia cu strada Celulozei, două minore. Este vorba despre Veronica A, în vârstă de 15 ani, şi sora ei, Mioriţa, de 17 ani, ambele din satul Ţăcău, comuna Măraşu. Fetele accidentate, care erau eleve la două licee din municipiu, au fost transferate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Minora de 15 ani a fost diagnosticată cu «fractură maleală tibială dreapta», iar sora ei cu «politraumatism prin accident rutier şi contuzie cerebrală».

Imediat după producerea accidentului rutier, tânărul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. La scurt timp însă, în jurul orei 21.00, poliţiştii au dat de urma maşinii şi de şoferul fugar. "Cercetările desfăşurate au dus la găsirea autoturismului implicat în evenimentul rutier, fiind abandonat într-o parcare situată la circa 800 de metri de locul în care s-a produs evenimentul rutier. În scurt timp a fost identificat şi conducătorul auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero şi a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, subinspector Jenel Şogor.

Pe numele lui Ovidiu Cristian Stratienco a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii