Mergi la conţinutul principal

Şi ziariştii se vaccinează împotriva AH1N1

Din această săptămână, în cabinetele medicilor de familie a început vaccinarea împotriva virusului AH1N1 a persoanelor din toate categoriile de risc. După cum ne-a precizat dr. Delia Râşnoveanu, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, în categoria de risc au fost incluşi şi jurnaliştii, care pot solicita medicului de familie să le administreze doza de vaccin pandemic.
Până la această dată, la nivelul judeţului Brăila, au fost folosite pentru imunizarea populaţiei 654 doze de vaccin pandemic astfel: 204 cadre medico-sanitare, 179 de angajaţi din subordinea Ministerului de Interne, 251 de elevi, 20 de bolnavi cronici.
De luni a început vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care suferă de boli cronice. Sunt vizaţi cei cu afecţiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar şi persoanele cu obezitate. Vaccinarea bolnavilor cronici se va putea efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în unităţile sanitare de tratament specifice. De asemenea, la cerere, marile companii ai căror angajaţi intră în permanenţă în contact direct cu mase mari de populaţie, vor putea solicita ministerului vaccinarea personalului. Aceste măsuri au fost luate de Ministerul Sănătăţii, care a decis extinderea campaniei de imunizare la întreaga populaţie din categoriile de risc, cu scopul "limitării imediate a răspândirii virusului pandemic A/H1N1". Astfel, vor fi vaccinate contra gripei porcine şi persoanele cu afecţiuni cronice, precum şi cele active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg.
DSP Brăila a primit 12.050 de doze de vaccin împotriva noului virus gripal. La nivelul judeţului s-au înregistrat până acum 16 cazuri de gripă porcină.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro