Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Şi cel mai căutat terorist din Europa s-a răzgândit

Teroristul Salah Abdeslam a confirmat ipotezele cu privire la rolul său în atentatele din Paris, după ce a recunoscut în faţa procurorilor belgieni că plănuia să se arunce în aer la stadionul Stade de France, însă a renunţat în ultimul moment. Ipoteza a apărut în presă încă din luna noiembrie, când Abdeslam s-a confesat belgianului care l-a condus după atentate până în Bruxelles. „Salah Abdeslam a spus astăzi, în timpul audierilor, că urma să se detoneze la Stade de France, însă a renunţat în ultimul moment", a precizat procurorul parizian Francois Molins, care a fost informat de colegii săi belgieni.
În luna noiembrie, Hamza Attou le-a spus anchetatorilor belgieni că l-a luat cu maşina pe Abdeslam în dimineaţa zilei de 14 noiembrie, la câteva ore după atenatele din Paris, fără să realizeze că acesta a jucat un rol în actul terorist. Însă, Salah Abdeslam i s-a confesat lui Attou în timpul călătoriei spre Bruxelles, susţinând că trebuia să se arunce în aer la stadionul parizian.
De asemenea, în timpul călătoriei spre Bruxelles, maşina în care se afla Abdeslam a fost oprită de trei ori, iar teroristul nu a evitat să se identifice cu numele său real, însă a fost lăsat să-şi continue drumul.

 
Categorie articol: 

Comentarii