Mergi la conţinutul principal

Şi bătuţi, şi cu maşina făcută praf

Doi fraţi din Lacu Sărat sunt cercetaţi pentru că i-au snopit în bătaie pe un tânăr din Brăila şi pe tatăl acestuia, dar şi pentru distrugerea maşinii uneia dintre victime. Scandalul s-a petrecut în noaptea de 12/13 mai, în jurul orelor 22.00, pe strada Comunarzi, din municipiu. Conflictul a fost declanşat chiar de una dintre victime, mai precis de Nicolae M. (fiul), în vârstă de 23 de ani. Acesta s-a luat la ceartă cu nişte tineri în timp ce se afla la o petrecere organizată de fratele său, în curtea unui vecin, tot pe str. Comunarzi. Fiind beat, Nicolae a început să se înjure cu persoanele respective, unuia dintre "adversari" dându-i chiar un pumn. Cum era de aşteptat, nici aceştia nu au stat cu mâinile în sân. În momentul în care Nicolae a ieşit din curtea în care se ţinea petrecerea, l-au aşteptat şi l-au luat la bătaie. Ţipetele sale de ajutor au fost auzite de tatăl său, care locuieşte într-un bloc din apropierea imobilului în faţa căruia a avut loc altercaţia. Când Nicolae M., tatăl (50 de ani) a ieşit în stradă, a văzut că fiul său era bătut cu un obiect contondent de 2 indivizi pe care nu îi cunoaştea, în vreme ce un al treilea, înarmat la rândul său tot cu un obiect contondent, "lucra" de zor la maşina fiului său, parcată în faţa blocului. Tatăl a sărit la cei doi pentru a-i îndepărta de lângă fiul său, însă a fost lovit din spate, în cap, de cel care "aranja" maşina. Cei trei agresori au părăsit în grabă locul faptei, cu un autoturism parcat în apropiere.
În urma loviturilor primite, Nicolae M. - fiul s-a ales cu traumatism cranio-cerebral minor, traumatism cot stâng şi fractură a cotului stâng, în vreme ce tatăl său s-a ales cu o plagă tăiată la nivelul capului, un traumatism cranio-cerebral acut şi o coastă fisurată. Ambii au refuzat însă internarea. Cât priveşte autoturismul tânărului, poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că avea toate geamurile sparte, sistemele de iluminare şi semnalizare distruse complet, iar pe capotă şi portbagaj au observat mai multe urme de distrugere prin lovire cu un corp tăietor, gen topor.
Poliţiştii au continuat cercetările pentru identificarea autorilor şi, la scurt timp, din datele obţinute la faţa locului, ce au fost transmise colegilor de la Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban, a fost oprit în trafic un autoturism în care se aflau 3 persoane.
Fiind legitimate, s-a stabilit că este vorba de Angela G., în vârstă de 52 de ani, şi fiii acesteia, Gelu G. (32 de ani) şi Florin G. (29 de ani), toţi domiciliaţi în Lacu-Sărat, comuna Chiscani. Ultimul, cunoscut cu antecedente penale, prezenta o leziune în zona feţei, însă a negat că ar fi participat la petrecerea amintită. Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au preluat cercetările şi în ziua de 19 mai, cei doi fraţi au fost reţinuţi pe ordonanţă, iar a doua zi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port de obiecte interzise în locuri publice. Fiind prezentaţi instanţei de judecată, aceasta a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro