Mergi la conţinutul principal

Şi şef, şi om? Imposibil!

La rigoare, dacă e să analizăm declaraţia, avem un preşedinte escroc, necinstit, potlogar, pungaş, impostor, farsor... şi mai găsiţi dumneavoastră câte sinonime doriţi. Ca mesaj subliminal, ar trebui să înţelegem aşa: dacă actualul preşedinte este un şarlatan şi un incompetent, atunci nu ne mai rămâne decât să-l alegem pe cel care a decretat asta, pe Crin Antonescu. Singura floare a politicii româneşti se pare că nu secretă polen, ci noroi. Pentru că nu se opreşte aici. Merge mai departe, se afundă şi mai tare în mâl şi completează portretul lui Traian Băsescu cu încă alte două calităţi remarcabile: este mincinos şi certat cu legea. Adică infractor. Infractor de drept comun. România e condusă de un infractor de drept comun. Încă odată o spun, grele cuvinte pentru o floare. Şi lipsite de orice noimă.

Crin Antonescu a intrat în politica românească pe o uşă cinstită. Numele lui nu este legat de vreo golănie sau mai ştiu eu ce treburi de bordel care-ţi fac scârbă. Ţinuta şi discursul lui de până acum au fost de bun simţ şi de bun gust. A dovedit că se poate ridica de la masa de discuţii când aceasta devine tarabă şi poate câştiga preşedinţia unui partid fără a devaliza mai întâi o ţară întreagă. Reprezintă antimodelul baronilor locali, al şperţarilor greţoşi de judeţ, al mâncăilor umflaţi de prin directoratele de stat, al hoţilor mărunţi ce fac sarea şi piperul partidelor. Crin Antonescu a reuşit până acum să articuleze un discurs politic fără să umple de sânge demagogic Parlamentul. Şi acum? Acum a devenit preşedinte de partid şi asta-i ca o boală grea. Împins de la spate de tot felul de figuri groteşti, cu gurile îmbăloşate de lăcomie, Crin Antonescu a ales să devină ridicol, caraghios, a acceptat să se facă de râs. Nu-i stă bine deloc. Declaraţiile de café-bar la adresa lui Traian Băsescu îl deformează şi-l urâţesc. Să-ţi faci campanie electorală declarând că "tinerii au nevoie de modele mai bune decât Elena Băsescu şi Elena Udrea" şi că "România este o ţară care a făcut vedete din toate pipiţele" este o altă dovadă că preşedintele PNL a ales să plonjeze de la mare înălţime direct în haznaua tradiţională a politicii româneşti.
Cornel Ivanciuc scrie în "Gardianul" că, anul trecut, Traian Băsescu, în urma unor accese de furie, a spart mai multe oglinzi din incinta palatului Cotroceni, după care a slobozit un urlet lugubru. Excelent! Înseamnă că-i viu. Asta ar trebui să facă şi Crin Antonescu din când în când, nu să-l "bârfească" pe Traian Băsescu. Să spargă oglinzi de câte ori îi va privi pe "prietenii" lui de politichie şi de câte ori va fi îndemnat să debiteze insanităţi. Şi dacă în locul oglinzilor se vor nimeri câţiva neisprăviţi de prin PNL, cu atât mai bine!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro