Mergi la conţinutul principal

Şeful LPF i-ar convoca pe Mutu şi Sânmărtean la echipa naţională

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că dacă ar fi selelecţioner i-ar convoca la echipa naţională pe Adrian Mutu şi Lucian Sânmărtean, pentru că şi-au demonstrat valoarea în acest început de sezon.
"Sânmărtean şi Mutu, la cum au jucat în acest început de sezon, ar fi îndreptăţiţi să fie convocaţi la lotul naţional. Mai ales aseară, Sânmărtean a fost printre puţinii de pe teren care a demonstrat că este un jucător de valoare, a fost un artizan al jocului. La nivelul la care au demonstrat că sunt la ora aceasta eu i-aş selecţiona. Dar asta e decizia antrenorului, iar responsabilitatea rezultatului este tot la el", a spus Iorgulescu, citat de mediafax.ro.
Întrebat dacă Victor Piţurcă va ceda şi îi va convoca în cele din urmă pe Mutu şi Sânmărtean pentru partida cu Grecia din preliminariile Euro 2016, Iorgulescu a răspuns: "Nu vreau să mai fac comentarii la adresa selecţionerului pentru că s-ar putea să se interpreteze şi nu vreau să facem o polemică înaintea meciului important cu Grecia".
Selecţionerul Victor Piţurcă a afirmat în mai multe rânduri că atacantul formaţiei Petrolul Ploieşti Adrian Mutu şi mijlocaşul echipei Steaua Lucian Sânmărtean nu intră în vederile sale pentru partidele din preliminariile Euro 2016.
Echipa naţională a României întâlneşte, la 7 septembrie, de la ora 21.45, pe Stadionul Karaiskakis din Pireu, selecţionata Greciei, în prima etapă a grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016.

Sandu sau Burleanu la UEFA?

Pe de altă parte, preşedintele LPF consideră că fotbalul românesc nu are o persoană care poate să reprezinte mai bine ca Mircea Sandu interesele României în Comitetul Executiv al UEFA, precizând că şeful FRF, Răzvan Burleanu, nu se poate autopropune pentru această funcţie în cadrul forului european.
"Până la alegerile pentru Comitetul Executiv al UEFA s-ar putea ca domnul Burleanu să se mai mai gândească şi să îl propună pe Mircea Sandu, pentru că este foarte important ca România să aibă un reprezentant în acest for al UEFA. Nu văd pe altcineva care ar putea să ne reprezinte mai bine la UEFA decât Mircea Sandu. Nu ştiu dacă domnul Burleanu se va propune dânsul. Nu poate să se propună singur, este şi un Comitet Executiv al federaţiei, dar mai este până anul viitor, când se va face propunerea", a spus Iorgulescu.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cazul în care forul de la Casa Fotbalului va avea o nominalizare pentru un candidat la funcţia de membru al Comitetului Executiv al UEFA, în locul lui Mircea Sandu, aceea nu poate fi decât a sa.
Tot atunci, Burleanu a mai spus că are "semnale" că Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al UEFA, acţionează împotriva candidaturii României la organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Euro-2020.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro