Mergi la conţinutul principal

Şcoala “Ion Băncilă”, gazda proiectului “Călător prin România şi Marea Britanie”

• activitatea s-a derulat vineri, 7 aprilie, şi a avut ca temă cunoaşterea şi promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor de Paşte din cele două ţări

 

Vineri, 7 aprilie, Şcoala Gimnazială “Ion Băncilă” a găzduit cea de-a cincea activitate din cadrul Proiectului Educaţional Judeţean “Călător prin România şi Marea Britanie”, iniţiat de prof. Magdalena Udrea de la Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir”. Evenimentul organizat a avut ca temă “British and Romanian Easter Traditions” şi  a fost conceput şi coordonat de către directorul Şcolii Gimnaziale “Ion Băncilă”, prof. Dumitriu Anamaria, împreuna cu prof. Aramă Lavinia.

Cadrele didactice coordonatoare implicate în acest proiect - care îşi propune cunoaşterea şi promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor din România şi din Marea Britanie – sunt prof. Magdalena Udrea de la Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir”, prof. Ancuţa Gheorghe de la Şcoala Gimnazială “Vlaicu Vodă”, prof. Lavinia Aramă de la Şcoala Gimnazială “Ion Băncilă”, prof. Carmen Scarlet de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, prof Alina Creţu de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” şi prof. Mihaela Oprea de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”.

Elevii participanţi la eveniment au identificat ordinea corectă a versurilor unui cântec tradiţional englezesc de Paşte, au realizat o poveste despre celebrul Iepuraş de Paşte prin ordonarea unor fragmente de text în limba engleză pe care le-au asociat cu imagini, au vizionat un documentar în limba engleză despre provenienţa obiceiurilor şi tradiţiilor pascale şi au rezolvat chestionare pe baza informaţiilor audiate, iar în final au realizat postere cu prezentarea în paralel a tradiţiilor şi obiceiurilor de Paşte în România şi Marea Britanie. Atmosfera relaxată, spiritul de echipă dovedit în rezolvarea sarcinilor de lucru şi buna organizare au făcut dintr-o seară obişnuită un moment deosebit, dedicat Sărbătorii Paştelui.

Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” va organiza în luna mai la Biblioteca Judeţeană o expoziţie cu fotografii, lucrări ale elevilor, şi diplome din cadrul acestui proiect derulat în anul şcolar 2016-2017.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro