Mergi la conţinutul principal

Şase roabe şi lopeţi recuperate de la “calicii” din satul Ţepeş Vodă

• primăria Movila Miresii a reuşit să identifice câţiva dintre localnicii care s-au băgat peste rând şi au luat mai multe kituri de deszăpezire, în timpul acţiunii caritabile de la sfârşitul săptămânii trecute • 350 de kituri formate din câte o roabă şi o lopată ar fi trebuit să ajungă, câte unul per gospodărie, la familiile din Ţepeş Vodă şi Esna, sate greu încercate de viscolul de săptămâna trecută

 

Primăria Movila Miresii a reuşit să recupereze câteva dintre roabele luate în plus de sătenii din Ţepeş Vodă de la fundaţia umanitară Habitat for Humanity, în timpul acţiunii caritabile de săptămâna trecută. Reamintim că respectiva fundaţie a împărţit 350 de kituri de deszăpezire formate din câte o roabă şi o lopată, în satele brăilene Ţepeş Vodă şi Esna, din comuna Movila Miresii. Instrumentele le-au fost oferite gratuit localnicilor, în ideea ca aceştia să aibă cu ce să mute troienele de zăpadă din jurul caselor construite din paiantă, pentru a nu fi afectate de umezeală, odată cu începerea dezgheţului. Mulţi dintre săteni au uitat, însă, complet de spiritul umanitar promovat pe care încercau cei de la Habitat for Humanity să îl trezească în comunitate. În loc să se comporte civilizat şi să ia câte o roabă şi o lopată pe care să le folosească la deszăpezire, aceştia i-au păcălit pe reprezentanţii fundaţiei, intrând de mai multe ori la rând şi reuşind să ia câte două sau mai multe kituri. Unii martori afirmă că mulţi dintre cei care s-au bulucit să ia mai multe roabe le-au vândut apoi, contra sumei de 50 de lei, altor localnici, care nu au mai apucat să prindă “pomana” celor de la fundaţia umanitară.

Comportamentul ruşinos al “calicilor” de la Ţepeş Vodă a fost dezaprobat de la bun început de Primăria Movilei Miresii. Chiar dacă iniţial spunea că lucrurile nu sunt chiar atât de grave, şi că nu au fost mulţi cei care au intrat peste rând la împărţirea donaţiilor, primarul Dumitru Panţuru s-a convins până la urmă că au existat destule situaţii de acest gen. Ieri, Panţuru ne-a declarat că a reuşit să indentifice mai mulţi localnici care luaseră câte două roabe în loc de una. “Am recuperat de la aceştia şase roabe. Una a fost dată bisericii din sat, două au ajuns la şcoală, iar alte trei roabe au ajuns la trei bătrâne care nu au mai reuşit să prindă când s-a făcut împărţirea. Roabele astea le-am recuperat aşa, la prima vedere. Vom mai face o verificare mai amănunţită când vom primi tabelele de semnături de la fundaţia umanitară, că fiecare roabă şi lopată s-au dat pe bază de CNP şi semnătură. Atunci vom putea să îi identificăm şi pe cei care au vândut roabele primite ca donaţie”, ne-a declarat primarul Dumitru Panţuru.

Kiturile de deszăpezire, împreună cu câte un pachet de alimente de bază, le-au fost oferite localnicilor din satele Ţepeş Vodă şi Esna, de fundaţia Habitat for Humanity, cu sprijinul Kaufland România. Cele două sate au fost alese deoarece , în conformitate cu datele colectate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, s-au aflat printre localităţile cel mai grav afectate de viscolul şi gerul de la începutul săptămânii trecute.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro