Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru tâlharii de la “ia-mă nene!”

Judecătoria Făurei i-a condamnat pe inculpaţii  Ibriş Florin, Caraivan Valentin, Costea Adrian şi Dănuţ Ştefan • cel mai uşor a scăpat ultimul dintre autorii tâlhăriei, el primind măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni • ceilalţi trei inculpaţi au primit pedepse cu închisoarea de 2 ani şi 6 luni (Costea), şi 3 ani şi 6 luni (Ibriş şi Caraivan)

 

Cei patru tineri din Făurei, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 de ani, care au luat cu maşina un bărbat ieşit la “ia-mă nene” şi apoi l-au tâlhărit, şi-au primit pedepsele la Judecătoria Făurei. Tâlharii sunt Ibriş Florin, Caraivan Valentin, Costea Adrian şi Dănuţ Ştefan. Doar unul a scăpat de închisoare.

Judecătorii au aplicat inculpatului Ştefan Dănuţ măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată. Acestuia i s-a atras atenţia asupra consecinţelor săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a asistării zilnice.

Inculpatul Costea Adrian a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, fiind menţinută măsura arestării preventive a acestuia. La rândul său, inculpatul Ibriş Florin a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru tâlhărie calificată, el fiind în stare de arest preventiv. Inculpatul Caraivan Valentin a primit tot pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru complicitate la tâlhărie calificată, în cazul lui fiind adăugată şi o pedeapsă mai veche, de 3 ani închisoare, care fusese cu suspendare şi a devenit acum cu executare. Instanţa a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpatul Ibriş Florin şi Caraivan Valentin în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Inculpaţii sunt obligaţi şi la plata către partea vătămată a sumei de 2.000 lei reprezentând daune morale. În plus, ei au de achitat şi suma de 880 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Sentinţa Judecătoriei Făurei nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În seara de 3 decembrie 2017, în jurul orei 23.00, cei patru tineri se deplasau cu autoturismul pe DJ 211, între localităţile Dudescu şi Dudeşti, ei luând la ocazie un bărbat de 39 de ani. După ce s-a urcat în maşină, pasagerul a fost atacat şi i s-a furat suma de 300 lei şi un telefon mobil. În ziua de 4 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei i-au identificat şi reţinut pe trei tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată şi complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată. Era vorba despre Ibriş Florin, Caraivan Valentin şi Costea Adrian. Cei trei au fost duşi în faţa instanţei de judecată iar primii doi au fost arestaţi preventiv. Al patrulea autor, minorul Dănuţ Ştefan, era căutat de poliţişti, la scurt timp fiind prins şi acesta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro