Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Închisoare pentru tâlharii bătrânului din Gulianca

* complicele său, care a asigurat paza şi la iniţiativa căruia s-a comis tâlhăria, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

Cei doi vrânceni care au tâlhărit un bătrân de 86 de ani, din satul Gulianca, în propria casă, lăsându-l fără banii de pensie au fost condamnaţi. Unul dintre tâlhari, cel care l-a agresat pe bătrân şi i-a sustras suma de 60 de lei, a primit închisoare cu executare, însă complicele său, care a asigurat paza, a scăpat mai uşor, primind închisoare cu suspendare.
Astfel, Marius Lupu (18 ani), din oraşul Odobeşti, a fost condamnat de Judecătoria Brăila la 4 ani şi 10 luni închisoare. Tânărul a declarat recurs la Curtea de Apel Galaţi, însă magistraţii i-au dat o veste proastă. "Respinge ca nefondat recursul declarat de inculpat împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Brăila". La rândul său, Ionel Cătălin Harcomiţă (de 24 de ani), născut tot în Odobeşti dar cu domiciliul în localitatea brăileană Gulianca, care a fost judecat într-un dosar separat, a fost şi el condamnat zilele trecute. Magistraţii Judecătoriei Brăila i-au dat 3 ani de închisoare, însă cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei. Lupu a fost cercetat şi trimis în judecată pentru infracţiunile de tâlhărie şi violare de domiciliu, iar Harcomiţă, cunoscut cu antecedente penale, pentru complicitate la tâlhărie şi violare de domiciliu.

Bătut pentru 60 de lei

Potrivit anchetatorilor, la data de 8 ianuarie, ofiţerul de serviciul al IPJ Brăila a fost sesizat prin 112 de un localnic din satul Gulianca de faptul că în toiul nopţii, un individ a intrat în locuinţa lui Petre Ş. şi i-a sustras suma de 60 de lei, prin exercitarea de ameninţări şi violenţe fizice. La faţa locului, poliţiştii au găsit victima, în vârstă de 86 de ani, cu multiple leziuni la cap. În urma cercetărilor, s-a stabilit că bătrânul locuieşte singur într-un imobil de la marginea satului Gulianca, comuna Salcia Tudor. La două case distanţă stă chiar unul dintre agresori, Ionel Cătălin Harcomiţă, împreună cu concubina sa. Femeia mergea periodic la locuinţa bătrânului pentru a-l ajuta să facă cumpărături, fiind plătită pentru aceste servicii. În dimineaţa zilei de 7 ianuarie, concubina lui Harcomiţă a mers la domiciliul lui Petre Ş. pentru a-l ajuta la treburile gospodăreşti. Bătrânul i-a dat femeii o bancnotă de 100 de lei şi a rugat-o să meargă la magazin şi să îi cumpere alimente.

După ce a revenit, femeia i-a dat produsele cumpărate, iar bătrânul i-a spus să oprească ea suma de 10 lei, iar diferenţa de 60 de lei să o aşeze sub faţa de masă. Vecina a plecat apoi la locuinţa ei, unde se aflau inculpaţii Ionel Cătălin Harcomiţă şi Marius Lupu, spunându-le acestora despre suma respectivă de bani şi locul unde a pus-o. Inculpatul Harcomiţă trecea şi el destul de des pe la bătrân şi îi mai cerea bani sau ţigări, ştiind că acesta are o pensie de 700 de lei.

După ce au aflat despre bani, cei doi au decis să pună mâna pe ei. Astfel, în după-amiaza zilei de 7 ianuarie, au mers la locuinţa bătrânului, iar Lupu a intrat în camera unde dormea, în timp ce Harcomiţă a rămas de pază, în curte. Bătrânul l-a simţit pe individ şi s-a trezit, ba chiar a luat un cuţit pentru a se apăra, însă tâlharul l-a imobilizat pe bătrân şi l-a lovit cu cuţitul în creştetul capului şi în zona feţei. Apoi, Lupu a luat suma de 60 de lei de sub faţa de masă ţi cuţitul, după care a plecat la domiciliul tatălui lui Harcomiţă, unchiul său, unde băuse anterior, şi s-a culcat. A doua zi, Lupu a plecat din sat, luând un microbuz spre Odobeşti, după ce Harcomiţă l-a anunţat că victima a anunţat Poliţia. Cei doi au fost prinşi de poliţiştii brăileni la câteva zile de la comiterea faptei, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii