Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A început vandalizarea teilor

Nici n-au înflorit bine teii de pe aliniamentele stradale, că unii brăileni au şi început să le rupă crengile, pentru a culege cât mai multe flori pe care să le vândă ulterior amatorilor de ceai. Dotaţi cu pari şi răngi, vânzătorii ambulanţi nu dau doi bani pe integritatea copacilor, singurul lor scop fiind profitul, atât cât se poate scoate dintr-o astfel de activitate strict sezonieră.
Vandalizarea pomilor de pe domeniul public se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei. Conducerea Poliţiei Locale recunoaşte, însă, că deocamdată n-a sancţionat pe nimeni. "Patrulele noastre încă nu au depistat pe nimeni care să rupă crengile teilor. Începând de mâine vom acorda o mai mare atenţie acestei probleme. Vor fi amendaţi doar cei care produc stricăciuni. Cine culege flori la modul civilizat, fără să rupă crengi va fi lăsat în pace", ne-a declarat Georgică Tănase, şeful Biroului Ordine Publică, din cadrul Poliţiei Locale Brăila.
În domeniul ştiinţific, există opinii potrivit cărora florile teilor de pe aliniamentele stradale ar fi toxice, din cauza faptului că sunt expuse unei concentraţii ridicate de gaze de eşapament.
Categorie articol: 

Comentarii