Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A început "Săptămâna prevenirii criminalităţii" la Brăila

Poliţiştii brăileni au dat ieri startul celei de-a VI-a ediţii a campaniei "Săptămâna prevenirii criminalităţii". Mai exact, începând cu data de 26 septembrie şi până pe 30 septembrie, oamenii legii vor acţiona în fiecare zi pe un segment infracţional diferit. Aceştia vor face vizite în mediul rural, la unităţile de învăţământ şi pieţele din municipiu şi vor încerca să îi înveţe pe brăileni cum să adopte o conduită antiinfracţională. Campania se derulează la nivel naţional din iniţiativa Inspectoratului General al Poliţiei Române şi urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii. "Ca şi anul trecut, ca şi în alţi ani, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române se desfăşoară «Săptămâna prevenirii criminalităţii». În acest sens, la nivelul Inspectoratului nostru, începând de astăzi până vineri, se desfăşoară o serie de activităţi stabilite atât de noi, cât şi la nivelul Inspectoratului General. Scopul este desfăşurarea unor activităţi preventive, pentru a implica şi comunitatea în lupta continuă pentru prevenirea infracţiunilor", ne-a declarat subcomisar Valentin Dorin Condruz, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila în cadrul unei conferinţe de presă. În oraşul nostru, trei dintre zilele în care se desfăşoară campania sunt dedicate elevilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ. Poliţiştii încearcă să îi înveţe pe copii cum să înţeleagă mai bine ce înseamnă de fapt o infracţiune şi care sunt urmările ei. "Anul şcolar a început de curând, deja am făcut nişte activităţi pentru prevenirea absenteismului şcolar şi pentru limitarea comercializării băuturilor alcoolice şi a ţigărilor în unităţile comerciale aflate în imediata apropiere a şcolilor.
Vom continua aceste activităţi şi încercăm să atragem atât cadrele didactice cât şi elevii în conştientizarea faptului că violenţa în mediul şcolar trebuie ţinută sub control şi chiar eliminată. La nivel de unităţi şcolare din judeţul Brăila, putem să spunem că, ţinând cont şi de infracţionalitatea sesizată, violenţa nu constituie un fenomen, iar problematica ridicată până acum este relativ minoră comparativ cu alţi ani", a mai precizat subcomisar Condruz.

Cinci zile cu tematică diferită

La nivelul IPJ Brăila, activităţile oamenilor legii vor fi structurate pe domenii de prevenire, şi fiecare zi va avea ca ţintă un sector infracţional diferit. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea furturilor din locuinţe, a delincvenţei juvenile, a tâlhăriilor, a infracţiunilor contra patrimoniului şi vor desfăşura activităţi de informare şi educaţie rutieră. "Ziua de 26 septembrie este dedicată prevenirii infracţionalităţii contra patrimoniului. Săptămâna prevenirii criminalităţii va continua, în zilele următoare, cu activităţi dedicate prevenirii delincvenţei şi a victimizării minorilor, cu întâlniri în locuri publice cu persoane de sex feminin pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, precum şi cu organizarea unei patrule şcolare în municipiul Brăila", a spus inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.
Astăzi poliţiştii brăileni vor merge la Şcoala cu clasele I-VIII "Mihai Eminescu" pentru o activitate dedicată prevenirii delincvenţei juvenile.
Categorie articol: 

Comentarii