Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A început Festivalul “ZILE ŞI NOPŢI DE TEATRU LA BRĂILA”

• maratonul celor 18 reprezentaţii teatrale care se desfăşoară pe scenele Teatrului “Maria Filotti” în perioada 17 -24 septembrie 2017 a debutat duminică seară în forţă, cu trei piese de rezistenţă

 

Într-o atmosferă caldă, de adevărată sărbătoare culturală, duminică, 17 septembrie a bătut gongul pentru cea de a cea de-a XI-a ediţie a Festivalului “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”. După cum v-am mai informat, tema ediţiei din acest an este “Comedia în fel şi chip” şi reuneşte la Brăila unele dintre cele mai reprezentative şi titrate colective teatrale din Bucureşti şi din ţară, regizori consacraţi, dar şi tineri creatori în ascensiune, actori îndrăgiţi, autori clasici dar şi contemporani, într-un cuvânt, o paletă diversă de formule dramaturgice şi lecturi regizorale, având în prim plan, COMEDIA.

Duminică seara, începând cu ora 17.00, Teatrul brăilean şi-a primit spectatorii cu   uşile larg deschise, iar managerul Lucian Sabados, ca de obicei, ne-a întâmpinat cu un zâmbet şi un cuvânt de bun-venit. I s-au alăturat Doiniţa Ciocan şi actorul Răzvan Vasilescu, iar discursul acestora şi cuvintele pline de căldură rostite în foaierul Teatrului au deschis practic maratonul teatral al ediţiei din acest an.

În prima zi de festival, la sala Studio a avut loc spectacolul Era  OK şi la 60! -

One-man show cu Răzvan Vasilescu, la  Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” s-a jucat piesa TANGO de Slawomir  Mrozek , în regia lui Vladimir Anton, iar la Sala Studio CREDITUL de Jordi Galcerán, regia Mihai Constantin, cu  Răzvan Vasilescu şi Serban Pavlu. O seară plină de emoţii şi de bună-dispoziţie, cu spectacole de o înaltă calitate şi rafinament.
Categorie articol: 

Comentarii