Mergi la conţinutul principal

A început și la Brăila vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani

* Prefectura Brăila informează că și în județul nostru se pot imuniza copiii de 12 ani și chiar mai mult, însă numai cu acordul părinților sau al unui tutore legal * serul folosit este cel de la Pfizer * în ceea ce privește schema de vaccinare și modul de programare, sunt aceleași de până acum

 

Prefectura Brăila informează că, începând din data de 2 iunie, copiii de 12 ani și peste se pot imuniza și la Brăila împotriva COVID-19, cu serul de la Pfizer. Firește, totul numai cu acordul scris al părinților sau al unui tutore legal, după cum spun autoritățile. În ceea ce privește programarea, procedura este similară cu cea cu care ne-am obișnuit deja. ”Instituția Prefectului-Județul Brăila informează că începând de astăzi (ieri n.n.), 2 iunie, în toate centrele de vaccinare cu produsul Pfizer se asigură programarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani. În acest sens, platforma permite programarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani și peste prin contul părinților, schema de vaccinare și modul de programare fiind aceleași ca la populația de peste 16 ani. Precizăm că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți/tutorele legal”, ne-a transmis Prefectura  Brăila.

Amintim că, la Brăila, persoanele care doresc să se imunizeze au la dispoziție șapte locații. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență Brăila, Spitalul Orășenesc Făurei, Brigada 10 Geniu, Școala Mihai Eminescu, Liceul Tehnologic Anghel Saligny, cabinetele medicilor de familie, care sunt repartizate și în municipiu și în județ (17 medici disponibili în total) și centrul de vaccinare de tip drive-thru, care este amenajat în parcarea mall-ul din Vărsătura, unde au fost inoculate, până ieri, 2 iunie, 386 de persoane. În acest sens, prefectul județului Brăila a ținut să le mulțumească public medicilor pentru implicare, dar și celorlalte instituții sau voluntari fără de care nu s-ar fi putut realiza acest obiectiv. ”Instituția Prefectului – Județul Brăila aduce mulțumiri tuturor persoanelor și instituțiilor care au contribuit la organizarea și funcționarea centrului drive-thru deschis sâmbăta trecută în parcarea Centrului Comercial Brăila Mall(...) Mulțumim pentru implicare echipelor de la fluxurile de vaccinare și tuturor celor care au luat parte la buna desfășurare a acestei campanii! Mulțumim atât personalului medical - medicilor, asistenților medicali, registratorilor medicali și voluntarilor pentru profesionalismul de care dau dovadă, cât și colaboratorilor, pentru spațiul și utilitățile puse la dispoziție!”, se mai arată într-un comunicat trimis de Instituția Prefectului-Județul Brăila. Așadar,  campania de vaccinare de tip drive-thru continuă la Brăila, programul de funcționare fiind: în week-end 10.00 - 20.00, iar în cursul săptămânii, între orele 16.00 - 20.00.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro