Mergi la conţinutul principal

Începe repartiţia rezidenţilor pe posturi

Astăzi, la ora 9.00, în cadrul direcţiilor de sănătate publică ce au publicat posturile la concursul de rezidenţiat, sesiunea 2011, începe repartiţia candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare şi au concurat pe post. Repartiţia se va face în conformitate cu clasificarea finală pe posturi, postată pe pagina de web www.rezidentiat.info. La nivelul judeţului Brăila, s-au înscris 32 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, dintre care 16 s-au "luptat" pentru a prinde un post şi 16 au candidat pe loc. În total, au fost scoase la concurs 15 posturi, dintre care 12 de medici şi trei de farmacişti. Potrivit datelor afişate pe site-ul MS, cele mai multe posturi de medici disponibile sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă, care are nevoie de doi rezidenţi la Cardiologie, trei rezidenţi în Medicina de Urgenţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe, doi radiologi pentru Laboratorul de Radiologie şi Imagistică şi un hematolog, iar pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, devenit secţie a Judeţeanului, este nevoie de un epidemiolog şi doi rezidenţi pe obstetrică-ginecologie. De asemenea, Spitalul de Psihiatrie are nevoie de un psihiatru pentru secţia de cronici adulţi. Posturile de farmacişti sunt disponibile pentru farmaciile cu circuit închis din Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, Psihiatrie şi Spitalul Orăşenesc Făurei. Candidatul pentru postul de epidemiolog la Maternitate nu a reuşit să obţină, însă, punctajul minim de promovare, de 537, având un scor de 495. Pentru specialitatea obstetrică-ginecologie de la acelaşi spital, la Secţia OG I, unul dintre candidaţi a obţinut scorul 620, iar celălalt 0 şi la secţia OG II, ambii candidaţi au reuşit să obţină mai mult decât punctajul minim de promovare, cu scoruri de 669, respectiv 576. De asemenea, a avut peste punctajul minim de promovare şi candidatul la specializatea psihiatrie de la Spitalul de Psihiatrie, cu un scor de 541. Cea mai aprigă "luptă" s-a dat pentru cele două posturi de la Cardiologie, unde s-au înscris cinci candidaţi şi unde, de altfel, s-a înregistrat şi cel mai mare punctaj. Acesta a fost 768, urmat de 733, 721, apoi 689, dar a existat şi un scor sub cel minim de promovare, de 482. La polul opus se situează Medicina de Urgenţă, unde pe cele trei posturi disponibile nu s-au înscris decât doi candidaţi, care au obţinut punctaje apropiate de cel minim de promovare, respectiv 553 şi 551. Candidatul pentru specialitatea hematologie a obţinut un scor ridicat, de 737, în timp ce ambii candidaţi pentru Radiologie Imagistică au avut 628, respectiv 554 puncte.

86% dintre candidaţi au obţinut punctaj de promovare la rezidenţiat

La nivel naţional, peste 86% dintre candidaţi au obţinut punctaj de promovare la concursul de rezidenţiat, potrivit datelor comunicate de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Astfel, din cei 5.025 tineri absolvenţi ai facultăţilor de medicină şi farmacie înscrişi, care au concurat pe 2.998 locuri şi 812 posturi, au fost admişi 4.339. Dintre aceştia, 3.482 au obţinut punctaj de promovare în domeniul medicină, 703 au obţinut punctaj de promovare în domeniul medicină dentară şi 154 au obţinut punctaj de promovare în domeniul farmacie. Pentru domeniul medical, punctajul maxim realizat a fost de 939 puncte, iar cel minim de promovare de 530 puncte. Cel mai mare punctaj realizat de un candidat din Brăila a fost de 814 puncte. La medicină dentară, punctajul maxim realizat a fost de 902 puncte, iar cel minim de promovare 480 puncte. La farmacie punctajul maxim realizat a fost de 868 puncte, iar punctajul minim de promovare, 441 puncte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro