Mergi la conţinutul principal

Începe reparaţia prin plombări şi covoare asfaltice a drumurilor judeţene

În sfârşit, după parcurgerea îndelungatelor proceduri legale pentru atribuirea lucrărilor, conducerea Consiliului Judeţean a semnat ordinul de începere a reparaţiilor prin plombări şi covoare asfaltice a drumurilor judeţene brăilene. În total, 250 kilometri de drum vor beneficia de astfel de reparaţii, a anunţat preşedintele CJ, Francisk Chiriac. Acesta a făcut publică şi lista drumurilor judeţene pe care se deschide şantierul. Este vorba despre DJ 221 Cazasu - Romanu - Gemenele - Şuţu - Ianca, pe care sunt programate lucrări de plombare, pe o lungime totală de 54 de km; DJ 202B Scorţaru Nou - Gemenele, 5 km de covor asfaltic; DJ 202B Latinu - Scorţaru - Gemenele - Movila Miresii - Ţepeş Vodă - Urleasca, 29 de km de plombe asfaltice; DJ 203 Galbenu - Jirlău - Făurei - Ulmu - Zăvoaia, Însurăţei, 12 km covor asfaltic, între Jirlău şi Făurei, 62 km de plombe asfaltice pe restul; DJ 211B Tătaru - Băraganu, 6 km plombe asfaltice; DJ 211B Victoria - Mihai Bravu, plombe asfaltice;
DJ 211C Tătaru - Colţea - Chichineţu - Ciocile, atât covor cât şi plombe asfaltice.
"Astăzi am semnat ordinul de începere a lucrărilor. O să realizăm, dacă toate lucrurile vor merge bine, în jur de 250 de km de drumuri judeţene, pe partea de plombări şi covoare asfaltice. Eu zic că e destul de bine 250 de km, vă readuc aminte că la o conferinţă anterioară spuneam că drumurile judeţene sunt rele sau nepracticabile în proporţie de 50-60%. 250 de km cred că e o distanţă destul de mare. Din luna august până în decembrie se vor derula lucrările, dacă timpul ne va permite", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri, preşedintele CJ, Francisk Chiriac. Acesta a precizat că le-a cerut responsabililor din cadrul CJ să facă din timp pregătirile necesare, astfel încât anul viitor să se poată începe lucrările de asfaltare în lunile aprilie-mai, nu în august, cum s-a întâmplat în acest an. Chiriac nu a specificat numele firmei care a câştigat contractul de realizare a plombărilor şi covoarelor asfaltice, însă a ţinut să sublinieze că nu este vorba despre "Tancrad" Galaţi. "Nici nu m-am uitat cine va face lucrările, sunt contractele adjudecate, nu mă interesează foarte mult constructorul ci mă interesează foarte mult partea de calitate. Oricum, nu este vorba despre «Tancrad»", a declarat Chiriac.
În afară de drumurile reparate prin plombări, urmează să intre în lucru alte câteva tronsoane de drumuri judeţene care vor beneficia de lucrări de modernizare. Este vorba despre artere rutiere pietruite, ce vor fi asfaltate. Un exemplu este DJ 255A, pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu DN 23 şi localitatea Cotu Lung. Potrivit conducerii CJ, pentru acest gen de lucrări procedurile de licitaţie încă se află în derulare, iar şantierul urmează să fie deschis spre sfârşitul lunii septembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro