Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începe procesul atacului terorist de la Brăila Mall

ieri, judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv faţă de inculpatul Marius Valentin Parfenie, care va sta în spatele gratiilor până pe 18 iunie • dosarul în care acesta este judecat pentru tentativă de omor este înregistrat pe rolul instanţei din luna aprilie • au fost invocate unele excepţii, însă în şedinţa de ieri, 20 mai, instanţa a dispus începerea judecăţii

 

Ziua de 20 mai a venit cu veşti proaste pentru atacatorul de la Mall. Inculpatul Marius Valentin Parfenie, cel care a băgat în spital 10 persoane, după atacul violent din parcarea centrului comercial din Vărsătura, mai petrece o lună în spatele gratiilor. El nu scapă nici de judecată, asta pentru că, tot ieri, Tribunalul Brăila a respins excepţiile invocate în cauză şi a dispus începerea procesului. Judecătorii primei instanţe au prelungit măsura arestului preventiv faţă de Marius Valentin Parfenie până la data de 18 iunie. Inculpatul poate formula contestaţie împotriva măsurii în termen de 48 de ore.

Dosarul în care personajul principal este tânărul de 20 de ani, acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, cea mai gravă fiind tentativa de omor calificat, urmată de cea de tâlhărie calificată, plus conducerea sub influenţa alcoolului şi fuga de la locul accidentului, este înregistrat pe rolul instanţei din data de 3 aprilie. Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a celui în cauză. Întrucât au fost invocate unele excepţii, procesul nu a putut începe. Ieri însă, instanţa a decis: Start la Judecată!

Respinge ca inadmisibile cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Parfenie Marius Valentin şi, în consecinţă, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila în cauza penală înregistrată la această unitate de parchet privind pe inculpatul Parfenie Marius Valentin, trimis în judecată în stare de arest preventiv sub aspectul comiterii infracţiunilor de: tentativă de omor calificat, tâlhărie calificată, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, părăsirea locului accidentului, tulburarea ordinii şi liniştii publice. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii privind pe inculpatul Parfenie Marius Valentin. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror şi inculpat”, este soluţia pronunţată în camera de consiliu, la data de 20 mai 2019, postată pe site-ul instanţei.

Reamintim că, în ziua de 11 noiembrie, Marius Valentin Parfenie a intrat cu maşina în persoanele aflate la intrarea în Brăila Mall. Anterior, acelaşi tânăr l-a înjunghiat cu cuţitul pe vânzătorul unui autoturism, după ce a pozat în cumpărător al maşinii, şi apoi a lovit intenţionat pe Şoseaua de Centură doi bărbaţi, angajaţi “Braicar”. Zece persoane au ajuns la spital, printre care şi copii. La data de 12 noiembrie, judecătorii Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă, inculpatul fiind încarcerat în Arestul IPJ Brăila.

La începutul lunii aprilie, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-a trimis în faţa instanţei pe Parfenie, judecătorii urmând să decidă pedeapsa pentru acesta. Din anchetă şi din biletele găsite la domiciliul atacatorului a reieşit faptul că acesta avea o supărare legată de faptul că este nevoit să plece la muncă peste hotare, în loc să stea alături de familia din Brăila. El a decis să dea o lecţie sângeroasă, fără a se gândi la riscuri. “Sunt rus născut în România. Dar voi aţi întrecut orice măsură, sunteţi prea nesimţiţi!. Români, vă bateţi joc de propria voastră ţară, de propria voastră casă! Deci dacă românii nu pot să schimbe ceva şi aveţi nevoie de mici comunităţi să vă mişte din loc, atunci sunteţi nişte PROŞTI. Eu nu vreau nici democraţie, nici bani, nici faimă, familia lângă mine o voiam. Dacă nu pot avea acest lux, atunci vă voi distruge. Azi este o zi istorică pentru RO”, a ţinut să-şi explice gestul criminal atacatorul de la Mall.
Categorie articol: 

Comentarii