Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începe procesul atacului de la Kuky

judecătorii Tribunalului Brăila au constatat legal sesizată instanţa şi au dispus începerea judecăţii faţă de inculpatul Cioruţă Claudiu  George, acuzat de tentativă de omor • primul termen de judecată în dosar a fost stabilit pentru astăzi, 22 februarie • în noaptea de 10 spre 11 martie 2018, Cioruţă s-a oprit la pizzeria Kuky, unde l-a înjunghiat pe un tânăr

 

Excepţiile invocate în dosarul “Atac la pizzeria Kuky”, în care inculpatul este  Cioruţă Claudiu George, acuzat de infracţiunea de tentativă de omor, au fost respinse de instanţă. Inculpatul a trăit cu speranţa că va scăpa de proces, deşi fapta comisă este extrem de gravă, însă magistraţii i-au dat veşti proaste.

Tribunalul Brăila a constatat că actele de urmărire penală şi rechizitoriul procurorului au fost efectuate în mod legal şi a dispus începerea judecăţii pentru inculpatul Cioruţă Claudiu George, după cum se arată pe site-ul instanţei: “Constată legal sesizată instanţa şi dispune începerea judecăţii pentru inculpatul Cioruţă Claudiu George. Cu drept de contestaţie”.

În cauză nu s-a formulat contestaţie împotriva măsurii dispuse de prima instanţă, aşa că procesul a putut începe, astăzi fiind primul termen de judecată.

Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila încă din data de 31 octombrie 2018.

 

O noapte de groază

Scandalul care a pus clienţii pe fugă a avut loc într-o noapte de sâmbătă spre duminică, la Pizzeria Kuky, situată pe Calea Călăraşilor, unitatea având program non-stop. După o ceartă între mai multe persoane, un tânăr a fost înjunghiat cu cuţitul. Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în data de 11 martie 2018, în jurul orei 02.40, un cetăţean a sesizat prin numărul de urgenţă 112 faptul că la unitatea respectivă a avut loc un conflict între mai mulţi tineri şi că o persoană a fost agresată şi necesită îngrijiri medicale. La faţa locului, poliţiştii au identificat o victimă de 21 ani, care a fost transportată la spital cu multiple leziuni traumatice, necesitând internarea. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că: “Victimei i-au fost aplicate mai multe lovituri cu un corp tăietor-înţepător la nivelul capului şi toracelui, de către un tânăr de 29 ani, domiciliat în comuna Tichileşti. La faţa locului a mai fost identificat şi un pistol tip air-soft, a cărui deţinere nu este supusă autorizării, obiect ce a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor”.

În noaptea respectivă, doi clienţi ai pizzeriei care îşi ridicaseră comanda şi se retrăseseră în lateral, pentru a mânca, au avut parte de o vizită neplăcută din partea unor tineri puşi pe scandal. Cei atacaţi s-au apărat cu un pistol air-soft, încercând să scape teferi. În final, o singură persoană a suferit leziuni şi a ajuns la spital. S-a stabilit că principalul suspect de comiterea atacului violent este Cioruţă Claudiu George, faţă de acesta fiind dispusă ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore. După agresiunea comisă, tânărul a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila, fiind apoi prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă. El a reuşit să scape de arest, judecătorii luând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Acuzaţiile procurorilor din rechizitoriul de trimitere în judecată

În noiembrie anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cioruţă Claudiu George, de 30 de ani, faţă de un alt inculpat care l-a favorizat pe atacator fiind disjunsă cauza. Potrivit procurorului, în seara de 10 martie 2018, ora 23.00, inculpatul Cioruţă, împreună cu alţi 6 tineri, a plecat din localitatea de domiciliu, Tichileşti, la un club din Brăila, unde a rămas până la ora 2.00. Tinerii au decis apoi să plece spre casă, numai că pe drum, persoanele în cauză au oprit la localul fast-food “Kuky” situat pe Calea Călăraşilor. Inculpatul Cioruţă conducea autoturismul VW Touareg, în care erau patru tineri, ceilalţi venind cu un alt autoturism. Cioruţă a parcat maşina în faţa localului, ulterior el intrând în conflict cu un alt tânăr care venise la terasă împreună cu un prieten. Inculpatul Cioruţă a mers spre autoturismul său şi a luat din interior un cuţit tip fluture cu lungimea lamei de 10 cm. A izbucnit conflictul între Cioruţă şi cei doi tineri veniţi la terasă care au tras cu pistoale tip Airsoft, pentru a se apăra. După cum au stabilit anchetatorii, inculpatul i-a atacat pe cei doi tineri, care au încercat să părăsească terasa localului în fugă, însă unul dintre tineri nu a reuşit să scape de loviturile de cuţit. Inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate două lovituri cu cuţitul, dinspre spate, moment în care victima s-a dezechilibrat şi a căzut lângă maşină, fiind apoi lovită cu pumnii şi picioarele. După agresiune, victima a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital unde a rămas internată timp de mai multe zile. Din raportul medico legal a rezultat că victima a suferit “traumatism toracic deschis, plagă înjunghiată penetrantă în torace cu leziune pulmonară, hemopneumotorax stâng, traumatism cranian, traumatism facial, fractură oase nazale, plagă înjunghiată umăr stâng”, leziuni ce au necesitat pentru vindecare 23-25 zile de îngrijiri medicale.

Cioruţă a încercat să îi convingă pe procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila că a acţionat în legitimă apărare, însă nu a reuşit. Fapta inculpatului Cioruţă întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor, după cum a stabilit procurorul, astfel că s-a dispus trimiterea în judecată. Judecătorii vor decide acum pedeapsa pentru inculpat.
Categorie articol: 

Comentarii