Mergi la conţinutul principal

Începe o nouă stagiune la Teatrul “Maria Filotti”

• sâmbătă, 9 septembrie, şi duminică, 10 septembrie, se vor juca spectacolele “SCHIMB URGENT TREI SURORI”, respectiv “PRINŢUL NEFERICIT”, două spectacole puternice, deşi foarte diferite • ele vor da startul oficial al noii stagiuni 2017-2018

 

După o vacanţă destul de activă, cu evenimente estivale proeminente precum Festivalul de canto “Hariclea Darclee”, Zilele Brăilei şi recent-încheiatul Festival de Teatru pentru Tineri “Bujor Macrin”, Teatrul “Maria Filotti” pregăteşte în aceste zile deschiderea oficială a stagiunii teatrale 2017-2018.

Sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18,00, la Sala Mare are loc spectacolul cu piesa americană contemporană “SCHIMB URGENT TREI SURORI”, de Nagle Jackson, în regia lui Lucian Sabados. Această comedie ultra jucată şi premiată pe Broadway, vorbeşte prin prisma lumii teatrului despre schimbările cardinale de sistem şi de viaţă, prin trecerea de la un sistem la altul, în speţă momentul puciului din perioada lui Gorbaciov, în Rusia anului 1991. O distribuţie de zile mari, în frunte cu Monica Ivaşcu, Lucian Pînzaru, Marcel Turcoianu, Corina Borş, Cătălina Nedelea, Emilia Mocanu, Flori Popa, Adrian Ştefan, Dan Moldoveanu şi Alex Marin, o scenografie expresivă, semnată de Gheorghe Mosorescu şi coregrafia Lilianei Stan, compun un spectacol cu multe momente de comedie, dar şi dramatice, emoţionante, aşa cum este însăşi viaţa noastră. Spectacolul va reprezenta Teatrul brăilean în Festivalul Concurs de Comedie de la Galaţi.

Duminică, 10 septembrie, de la ora 18,00, la Sala Studio a Teatrului se va juca  o “bijuterie” teatrală şi anume “PRINŢUL NEFERICIT”, de Marivaux, comedie scrisă în 1723, dar de o actualitate şi o profunzime deconcertante. Regia îi aparţine rafinatei artiste Sânziana Stoican, scenografia lui Valentin Varlan, iar distribuţia, de 24 de carate îi alătură pe minunaţii actori Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Narcisa Novac, Silviu Debu, Valentin Terente, Corina Borş şi Adrian Ştefan. Spectacolul a fost selecţionat de Marina Constantinescu în Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, unde va fi prezentat în 25 octombrie, la Teatrul ODEON.

“Două spectacole puternice, deşi foarte diferite, dar care vă aşteaptă să le fiţi alături, în deschiderea oficială de stagiune! Ştim că în această perioadă atenţia dumneavoastră este direcţionată mai mult spre programul Festivalului  ZILE ŞI NOPŢI DE TEATRU LA BRĂILA, care se va desfăşura în perioada 17-24 septembrie, dar noi ştim sigur că preţuirea şi susţinerea Dumneavoastră vor merge şi către propriile producţii ale Teatrului brăilean! Aşa e şi normal, Festivalul s-a născut din chiar inima şi spiritul unui Teatru puternic ancorat în colectivitatea  căreia i se adresează, Brăila! Vă aşteptăm în 9 şi 10 septembrie la sediul nostru!”, a transmis cititorilor noştri Lucian Sabados, Managerul Teatrului “Maria Filotti”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro