Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Începe campania de microcipare a câinilor cu sau fără stăpân

"Fii responsabil! Sterilizează-ţi căţelul! Noi te ajutăm!" - aceasta este deviza sub care autorităţile locale desfăşoară campania de sterilizare a câinilor în municipiul Brăila. Concret, începând de astăzi şi până duminică inclusiv, Primăria Municipiului Brăila în parteneriat cu Asociaţia Dog Rescue Romanian organizează o campanie de microcipare, deparazitare, vaccinare, sterilizare, identificare şi înregistrare a câinilor de rasă comună, cu stăpâni, dar şi a celor preluaţi de pe stradă şi adoptaţi.
Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, "această campanie doreşte să contribuie la stoparea înmulţirii necontrolate a animalelor fără stăpân, prin reducerea abandonului puilor nedoriţi pe stradă". În acest sens, au fost organizate trei puncte de sterilizare, astfel: la dispensarul veterinar din cartierul Obor, str. Albina, nr.28,în parcarea Stadionului „Progresul", cart. Vidin, Calea Galaţi, în incinta Şcolii Generale „Fănuş Neagu", Şos. Buzăului, nr. 30. Echipa de lucru pentru fiecare punct de sterilizare este formată din medici, asistenţi şi voluntari (pentru operaţiunile de pregătire, respectiv îngrijirea postoperatorie). Programul de lucru este zilnic, în intervalul orar 9.00 -20.00 şi după caz până la sterilizarea ultimului câine, cu excepţia zilei de duminică, când programul se termină funcţie de prezenţa participanţilor.
"Serviciul de Utilitate Publică de Administrare şi Gospodărire Locală are obligaţia de a înfiinţa un registru, în care se înregistrează următoarele date declarate obligatoriu: numele şi prenumele deţinătorului de câine, domiciliul, telefonul, numărul câinilor sterilizaţi din care, femelă sau mascul. Fiecărei persoane i se comunică numărul de înregistrare primit în registrul general. Proprietarul câinelui are obligaţia de a avea asupra sa actul de identitate în original şi o copie a acestuia (document necesar înregistrării în RECS). De asemenea, se recomandă ca deţinătorii să nu hrănească câinele cu cel puţin 12 ore înainte de intervenţie", se mai specifică în document.
Pentru a participa la această campanie, persoanele interesate pot face o programare la numerele de telefon 0239/611682 sau 0756/044400, de luni până vineri, între orele 09.00 - 15.00.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii