Mergi la conţinutul principal

Începe admiterea pentru viitorii poliţişti şi pompieri la instituţiile de învăţământ superior şi post liceal

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila recrutează candidaţi pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ din Ministerului Apărării Naţionale şi Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” • sunt 136 locuri pentru ofiţeri şi 62 locuri pentru maiştrii militari • şi la nivelul Inspectoratul de Politie Judeţean Brăila se desfăşoară, până la 16 iunie, activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior şi postliceal 

 

Tinerii brăileni care îşi doresc o carieră în Poliţie sau la Pompieri au acum şansa să intre în competiţia pentru locurile disponibile la instituţiile de învăţământ superior şi postliceal. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” (ISU) al judeţului Brăila recrutează candidaţi pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ din Ministerului Apărării Naţionale şi Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” care pregătesc personal pentru nevoile ministerului, sesiunea 2020 . “Numărul de locuri aprobate în instituţiile de învăţământ ale  Ministerului Apărării Naţionale, care şcolarizează personal pentru nevoile unităţilor Ministerului Afacerilor Interne este de 136 locuri pentru ofiţeri (101 locuri la instituţiile de învăţământ superior ale M.Ap.N. şi 35 locuri la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”) şi 62 locuri pentru maiştrii militari, cu diferite specialităţi”, se arată în comunicatul transmis de ISU Brăila.

Locurile scoase la concurs sunt comune pentru femei şi bărbaţi, absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat. Aceştia trebuie să aibă vârsta de maxim 27  de ani împliniţi în cursul anului participării la concurs. Informaţii suplimentare privind perioada de recrutare, condiţii de înscriere, conţinutul dosarului de recrutare, etapele şi probele de concurs se pot obţine la Serviciul Resurse Umane (tel. 0239.611212,  int. 27006) din cadrul inspectoratului, pe pagina www.isubraila.eu/Despre institutie/Organizare/Cariera şi pe pagina oficială de facebook a inspectoratului – fb.com/isubraila.

Cererile de participare la concursurile de admitere în instituţii de învăţământ ale M.Ap.N. se primesc de către structura de resurse umane, în raport de domiciliul sau reşedinţa înscrisă în cartea de identitate, până la data de 16.06.2020.

înscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, b-dul Dorobanţilor, nr. 468.

 

Şi Inspectoratul de Poliţie a dat startul activităţii de recrutare

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, desfăşoară, până la 16 iunie, activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior şi postliceal ale M.Ap.N. şi Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

Inspectoratul de Politie Judeţean Brăila recrutează candidaţi pentru învăţământul postliceal - concursul de admitere la şcolile postliceale din cadrul M.Ap.N., pe locurile M.A.I. (şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – Piteşti; şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică - Sibiu; şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”  - Constanţa; şcoala Militară de Maiştri Militari  şi Subofiţeri ai Forţelor Aeriene „Traian Vuia” -  Boboc).  

Sunt locuri disponibile şi pentru învăţământul superior, fiind vorba despre concursul de admitere la instituţiile de învăţământ superior ale M.Ap.N., pe locurile M.A.I (Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”; Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu; Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” Bucureşti; Institutul Medico – Militar Bucureşti; Academia Navală „Mircea Cel Bătrân” – Constanţa), plus concursul de admitere la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, pe locurile M.A.I.

Înscrierea candidaţilor se realizează în perioada 09 - 16 iunie, doar în zilele lucrătoare, între orele 12:00 - 15:00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila (str. Mihail Sebastian, nr. 10-12, Mun. Brăila, jud. Brăila). Cererile de înscriere vor fi descărcate de pe site-urile I.P.J. Brăila - secţiunea Cariera / Admitere sau www.mai.gov.ro – secţiunea Cariera / institutii de invatamant /formare profesionala.

Dosarele de recrutare pentru examenul de admitere se depun de către candidaţi, în volum complet, până la data de 23 iunie 2020 (candidaţii pentru instituţiile de învăţământ superior ale M.Ap.N. şi S.R.I, precum şi pentru unităţile de învăţământ postliceal ale M.Ap.N.).

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila, de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al M.A.I., conform unei planificări întocmite de Serviciul Resurse Umane şi postată pe site-ul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila la  secţiunea Carieră – Admitere). Pentru candidaţii care nu au promovat testarea psihologică, activitatea de recrutare încetează.

Atenţie!!! – Candidaţii sunt obligaţi să se informeze individual cu privire la planificarea la testarea psihologică pe site-ul I.P.J. Brăila.

Examinarea medicală se realizează doar de către candidaţii declaraţi „Apt psihologic”, la Centrul Medical Judeţean Brăila, de îndată ce vor fi afişate rezultatele la testarea psihologică pe site-ul br.politiaromana.ro, secţiunea Carieră/Admitere.

Candidaţii care au fost declaraţi “apt” psihologic şi medical în urma evaluărilor/examinărilor efectuate la unităţile de recrutare se înscriu la sediul instituţiilor de învăţământ superior/unităţilor de învăţământ postliceal pentru care au optat. Detalii privind Admiterea 2020 – probele de admitere, tematica şi bibliografia de concurs, graficul/calendarul desfăşurării concursului pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior/unităţile de învăţământ postliceal ale M.Ap.N. şi S.R.I precum şi alte elemente de interes pentru candidaţi vor fi publicate pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ.

Relaţii suplimentare se pot obţine zilnic, între orele 12:00 - 15:00, la telefon 0239/606.100, interior 20111 sau 20112.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro