Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă o lună de arest pentru patronii bordelului «Red Velvet»

Traficanţii de persoane de la "Red Velvet" nu au scăpat de arest. Ieri, judecătorii Tribunalului Galaţi au dispus prelungirea măsurii arestării preventive pentru Dobrev Iura, Dobrilă Mihaiela, Dragu Ştefana, Gaiu Diana Mariana şi Dram Constantin. Ei sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori, în formă continuată. "Afaceriştii" de la Red Velvet au ajuns în spatele gratiilor luna trecută, după ce DIICOT Galaţi a destructurat gruparea infracţională. "Admite propunerea Parchetului de pe lângă ICCJ - DIICOT, Serviciul Teritorial Galaţi. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpaţilor Dobrev Iura, Dobrilă Mihaiela, Dragu Ştefana şi Gaiu Diana Mariana, cercetaţi pentru săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori în formă continuată, şi Dram Constantin pentru săvârşirea, în concurs real, a două infracţiuni de trafic de minori şi cu reţinerea agravantei, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 24 iulie 2014 şi până la data de 22 august 2014, inclusiv. Ia act că inculpaţii au fost asistaţi de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare", este soluţia pronunţată de Tribunalul Galaţi, în data de 21 iulie, după cum se arată pe site-un instanţei.
Procurorii DIICOT Galaţi au destructurat grupul infracţional organizat specializat în traficul de persoane, traficul de minori şi spălare de bani, care acţiona încă din anul 2011 sub "masca" unui salon de masaj erotic. Potrivit procurorilor, salonul funcţiona "sub cupola" mai multor societăţi comerciale cu răspundere limitată având ca obiect de activitate declarat "activităţi de întreţinere corporală", firmele aparţinând inculpaţilor Dobrev Iura şi Dobrilă Mihaiela, liderii grupării infracţionale. Procurorii au stabilit că tinerele exploatate sexual, dintre care multe minore, lucrau în încăperile salonului de masaj erotic, contra sumei de 200 de lei. Din suma totală, au arătat procurorii, cea mai mare parte era achitată la recepţia salonului de masaj, iar restul era dat direct victimelor. Anchetatorii au stabilit că traficanţii le puneau pe tinere să acorde o atenţie deosebită clienţilor fideli şi importanţi, printre care se numărau funcţionari publici şi oameni de afaceri. "Aceste firme erau deţinute atât scriptic cât şi faptic de inculpaţii Dobrev Iura şi Dobrilă Mihaiela, liderii grupării infracţionale faţă de care există suspiciunea rezonabilă că au traficat zeci de tinere, multe dintre ele fiind minore. Conform probelor administrate în dosar, victimele erau exploatate sexual în încăperile salonului de masaj erotic, contra sumei de 200 de lei, din care 150 de lei erau achitaţi la recepţia salonului de masaj, iar 50 de lei erau daţi direct victimelor, în camera unde aveau loc raporturile sexuale", au stabilit anchetatorii DIICOT.
Procurorii au dispus, în data de 24 iunie, măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cinci persoane, respectiv Dobrev Iura (53 de ani), Dobrilă Mihaiela (37 de ani), Dragu Ştefana zisă "Mamaia" (60 de ani), Gaiu Diana Mariana zisă "Dida" (19 ani) şi Dram Constantin (63 de ani), care au fost duse în faţa instanţei cu propunere de arestare.

 
Categorie articol: 

Comentarii