Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Încă o agresiune în zona liceului «Panait Istrati» în mai puţin de o lună

• un tânăr de 17 ani a lovit un elev de 15 ani • motivele ce au dus la izbucnirea conflictului violent nu au fost făcute publice • agresorul a fost depistat de jandarmi

 

Vecinătatea liceului “Panait Istrati” din municipiu tinde să devină “magnet” pentru agresori. În mai puţin de o lună de la tâlhăria comisă de doi tineri în zona menţionată, miercuri, 20 noiembrie, a mai avut loc o agresiune. Potrivit buletinului de presă emis de Jandarmeria Brăila, paznicul unităţii de învăţământ a sunat la dispecerat şi a anunţat că un elev în vârstă de 15 ani a fost lovit de un tânăr, în imediata apropiere a şcolii. La faţa locului a fost direcţionat un echipaj de jandarmi, unde a fost identificată persoana vătămată. La scurt timp, a fost prins şi agresorul. Este vorba despre un tânăr de 17 ani. Jandarmii au întocmit proces-verbal de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “lovire sau alte violenţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193 din Codul Penal, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila.

La începutul lunii noiembrie, doi indivizi au fost arestaţi, după ce ar fi tâlhărit nişte adolescenţi. Tot jandarmii au intervenit şi în acel caz. Plt. adj. Cătălin Ciorăşteanu, care se îndrepta spre serviciu, a observat aglomeraţie în zona unităţii de învăţământ, în timp ce mai mulţi copii alergau spre liceu. A oprit pentru a vedea despre ce este vorba, moment în care a dat nas în nas cu doi tineri ce aveau mâinile murdare de sânge. A sunat imediat la dispecerat, iar în scurt timp a apărut echipajul de serviciu al Jandarmeriei care i-a prins pe cei doi indivizi. Înainte să fie observaţi de lucrătorul Ciorăşteanu, aceştia ar fi lovit doi adolescenţi şi le-ar fi sustras mai multe bunuri: telefon mobil, bani şi câteva ţigări. Faptele au fost comise la intervale scurte de timp. Tâlharii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după care au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, cererea fiind admisă de judecători.
Categorie articol: 

Comentarii