Mergi la conţinutul principal

Încă două candidaturi pentru şefia FRF

Preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, Răzvan Burleanu, şi-a depus, ieri, la Casa Fotbalului, dosarul de candidatură la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, el declarând la ieşire că a îndeplinit toate condiţiile pentru a participa la alegerile din 5 martie.
"Totul a fost în regulă, am îndeplinit toate condiţiile de eligibilitate pentru a candida la preşedinţia FRF. Adrian Stângaciu şi Victor Cruceană s-au ocupat azi de depunerea dosarelor. Pe domnii Kassai şi Sandu nu am avut plăcerea să îi întâlnesc. Poate sunt la locul de muncă, dar poate sunt în spatele uşilor închise", a afirmat Burleanu, citat de mediafax.ro.

Convins de victorie

El este convins că va câştiga preşedinţia FRF chiar din primul tur al alegerilor. "Prefer să fiu considerat mini-candidatul decât mini-naşul fotbalului românesc. Deci, eu nu pot decât să mă bucur de aprecierile lor, mai ales că înainte de a începe această campanie mă situam, conform declaraţiilor dânşilor, la zero voturi, după care, acum o lună am auzit că în opinia domnului Mircea Sandu am undeva la 30 de voturi. Dar eu sunt încredinţat că voi câştiga aceste alegeri şi chiar din primul tur. Eu nu pot să nu scot în evienţă micimea domnilor Sandu şi Kassai, şi tarele domnului Gheorghe Popescu şi a echipei sale de vitrină. Ei în momentul de faţă se comportă ca o perdea de fum care acoperă toate aceste grozăvii din fotbalul românesc, tot acest faliment al fotbalului românesc", a adăugat candidatul.

Se va vota programul, nu omul

„Orice candidat care se va alătura acestei lupte, mai ales că este o luptă împotriva actualului sistem nu face decât să întărească această competiţie. Un lucru foarte important pe care vreau să îl subliniez este că această luptă de a câştiga preşedinţia FRF nu este o luptă pentru a ocupa fotoliul de preşedinte. Nu vreau să exagerez dacă vă spun că aceste alegeri sunt o parte a unui proiect de societate. Este un proiect nou de societate care lipseşte cu desăvârşire în acest moment, dar care ne aparţine nouă tuturor. Dacă mă uit la aceşti 24 de ani care au trecut de la căderea comunismului, de la Revoluţie, găsesc în jurul meu oameni tineri care s-au pregătit în spiritul acestor valori civice şi sociale şi care în mod cert oricând pot prelua conducerea diferitelor organizaţii din România. Ei bine, aceştia sunt oamenii care din 5 martie trebuie să se afle la conducerea FRF. Pentru ce? Pentru că toţi cei care sunt incompetenţi trebuie să plece şi să lase locul lor acestor oameni care doresc să reclădească fotbalul românesc pe noi principii şi noi valori, puternic racordate la ce înseamnă spiritul european", a mai spus Răzvan Burleanu.

Şi Chivorchian se pregăteşte de candidatură

Tot ieri, fostul preşedinte al cluburilor Poli Timişoara şi Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Chivorchian, a declarat pentru Mediafax că s-a hotărât să candideze la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. "Luni, îmi voi lansa cadidatura la preşedinţia FRF, iar vineri seară voi face anunţul oficial", a declarat Chivorchian.
Întrebat ce părere are despre candidatura lui Gheorghe Chivorchian, Răzvan Burleanu a răspuns că scopul său este schimbarea sistemului care a dus fotbalul românesc la faliment şi nu câştigarea luptei cu ceilalţi concurenţi. "Toţi candidaţii sunt serioşi în această competiţie, doar actuala conducere consideră că unii sunt serioşi şi alţii sunt mini-candidaţi sau neserioşi. Fiecare are şansa lui în această competiţie. Eu nu mă lupt aici nici cu domnul Chivorchian, nici cu domnul Avram şi nici cu domnul Popescu sau restul candidaţilor. Scopul cu care am intrat în această luptă este să dărâmăm în acest sistem care a dus la faliment şi la dispariţia noastră din fotbalul mondial", a spus preşedintele FR de Minifotbal.

Critici la adresa „Naşului"

Răzvan Burleanu a precizat că Mircea Sandu ar trebui să îşi asume faptul că lasă FRF implicată în dosarul de dezafiliere al Universităţii Craiova şi în litigiul deschis de FC Rapid la Tribunalul federal elveţian privind retrogradarea în Liga a II-a. "Când domnul Mircea Sandu ne spune de banii pe care îi lasă în contul FRF şi de patrimoniul de 20 de milioane de euro trebuie să ne spună că ne lasă şi cu un dosar al dezafilierii Craiovei şi această problemă a Rapidului. În momentul de faţă avem echipe de tradiţie care au fost eliminate din sistemul competiţional şi astfel au lăsat departe de stadioanele din România milioane de iubitori ai acestui sport. Nu vreau să le iau partea membrilor Comitetului Executiv, dar domnul Mircea Sandu i-a folosit ca o masă de manevră în acest demers de a se acoperi în acest proces de dezafiliere a Craiovei. Şi nu este deloc surprinzător când aflăm că unii dintre membrii Comitetului Executiv nu au semnat procesul verbal al acelei întâlniri", a spus Burleanu.

Şapte candidaţi

La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate în 5 martie, în afară de Răzvan Burleanu, şi-au mai anunţat candidatura până acum fostul internaţional Gheorghe Popescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, fostul fotbalist Marcel Puşcaş, fostul jucător al echipelor Dinamo şi Rapid Octavian Popescu şi fostul preşedinte al clubului Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Chivorchian. De asemenea, fostul jucător dinamovist Sorin Răducanu a afirmat că intenţionează să candideze la şefia FRF. Actualul conducător al federaţiei, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină pe Gheorghe Popescu la alegeri.

Iordănescu a făcut pace cu Piţurcă

Pe de altă parte, directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Anghel Iordănescu, a declarat, ieri, că relaţia cu selecţionerul Victor Piţurcă este bună, precizând că după o nouă discuţie cu antrenorul "lucrurile au intrat pe făgaşul normal".
"Relaţia cu Victor Piţurcă eu zic că este una bună. Este şi în interesul lui şi în interesul meu ca să fie o colaborare bună, rodnică. Acum două zile am mai avut o discuţie cu el, şi eu zic că lucrurile au intrat pe făgaşul normal. El e conştient, şi la fel şi eu, că avem un singur obiectiv, calificarea echipei naţionale", a spus Iordănescu.
Oficialul a menţionat că există intenţia FRF de a organiza o reeditare a meciului România - Argentina de la CM 1994 înaintea amicalului dintre cele două reprezentative din 5 martie, de pe Arena Naţională. "A fost discuţie, însă mi-e greu să dau amănunte. Dar este adevărat, preşedintele Mircea Sandu a iniţiat acest demers. Nu pot să dau mai multe detalii, dar toată lumea s-ar fi bucurat ca în deschiderea amicalului naţionalei să joace şi echipa din 94 cu Hagi şi Gică Popescu împotriva lui Batistuta şi ceilalţi. Suprafaţa de joc nu ar avea de suferit pentru că jucătorii celor două echipe vor demonstra pe teren că mai sunt în stare să alerge, nu o să fie acele atacuri să sară brazde sau gleznele adversarilor", a precizat Iordănescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro