Mergi la conţinutul principal

Încă 38 de cazuri de gripă clinică la Brăila, în rândul tinerilor

• din fericire, nu vorbim de virusul gripal de tip A (H1) care a provocat deja 29 de decese de la începutul sezonului rece şi până în prezent • alţi 861 de brăileni au contactat infecţii respiratorii acute, în timp ce diagnosticul de pneumonie a fost primit de alte 138 de persoane, în săptămâna cu cod roşu de vânt şi viscol

 

După o săptămână cu temperaturi de primăvară în care nu au apărut decât 7 cazuri de gripă clinică, iată că în perioada în care iarna şi-a intrat cu adevărat în drepturi, 38 de persoane au foat diagnosticate cu această boală de sezon. Din fericire, nu vorbim de gripă de tip A, virusul periculos care a dus la decesul a 29 de persoane la nivel naţional, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila, cele mai multe cazuri de gripă clinică s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani, unde 26 au primit acest diagnostic. Alţi patru copii cu această simptomatologie au vârste cuprinse între 2 şi 14 ani, iar ceilalţi 8 brăileni sunt trecuţi de 50 de ani. Totuşi, din numărul total de îmbolnăviri, doar 3 persoane au fost internate în spital.

Dar de departe virozele respiratorii aduc cei mai mulţi brăileni la medic. În săptămâna 3-9 februarie, 861 de persoane de toate vârstele au contactat infecţii respiratorii acute şi au primit tratament adecvat. Doar 18 din numărul mare de pacienţi au fost internaţi în spital.

Alţi 138 de brăileni s-au îmbolnăvit de pneumonie, o altă boală care este frecvent întâlnită în sezonul rece. Cei mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu pneumonie sunt copii de 0-14 ani, 80 la număr. 61 dintre ai au rămas internaţi în spital pentru tratament de specialitate.

DSP Brăila a mai informat că nu au fost recoltate probe pentru confirmarea sau infirmarea gripei, maladia care face ravagii în ţară şi care a determinat autorităţile centrale să declare epidemie mult mai devreme decât de anul trecut. În schimb, la nivel naţional, numărul deceselor din cauza virusului gripal de tip A, subtip (H1)pdm09 a ajuns la 29, dintre care 4 confirmate doar ieri, 11 februarie. Victimele de marţi au peste 51 de ani şi sunt din judeţele Argeş, Iaşi şi Mureş. Nu erau vaccinate anti-gripa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro