Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În starea de alertă din cauza Covid – 19, poliţiştii sunt zilnic în alertă. Totul pentru prevenirea răspândirii virusului

* zilnic, oamenii legii acţionează în locurile aglomerate, cum ar fi supermarketuri, pieţe, terase şi mijloace de transport în comun * joi, polițiștii au verificat 27 de societăți comerciale, au legitimat 129 de persoane și au controlat peste 100 de vehicule * au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 11.000 de lei, dintre care 17 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie

 

 

 

Poliţiştii continuă controalele în locuri aglomerate, în scopul prevenirii răspândirii Covid – 19. În cursul zilei de joi, echipajele de control au aplicat aproape 40 de sancţiuni, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor de protecţie impuse pentru a-i ajuta pe oameni să se protejeze de infecţia cu coronavirus.

După cum au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie (IPJ) Brăila, la data de 1 octombrie, poliţiştii brăileni împreună cu jandarmi și polițiști locali au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Totodată, polițiștii au acționat în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor.

Astfel, au fost verificate societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele și târgurile din municipiu și județ. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile. „Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au verificat 27 de societăți comerciale, au legitimat 129 de persoane și au controlat peste 100 de vehicule, 60 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă și taxiuri. Au fost constatate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 11.000 de lei, dintre care 17 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 11 conform O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 3 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și 6 la alte acte normative”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii