Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

În primul trimestru din anul viitor se va relua vânzarea acţiunilor Petrom

"Aşteptăm rezultatul comisiei de privatizare, dar România nu este disperată în momentul de faţă să vândă la orice preţ şi oricum. Am stabilit un preţ minim, vedem care este situaţia. Avantajul ţării este însă că nu avem o situaţie disperată astfel încât să vindem la orice preţ şi în orice condiţii", a comentat Boc.
Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat vineri pentru Agenţia NewsIn că oferta publică secundară de vânzare a 9,84% din acţiunile SC OMV Petrom SA va fi reluată "într-o perioadă mai propice", cel mai probabil în primul trimestru din anul viitor.
"Perioada aceasta a fost destul de dificilă pe plan internaţional. Aţi văzut ce s-a întâmplat săptămâna aceasta în Grecia, Spania, Italia. Noi, împreună cu consultanţii, vom analiza o perioadă propice pentru a relua vânzarea acţiunilor Petrom, care va fi cel mai probabil în trimestrul I al anului viitor. Situaţia nu este urgentă pentru noi, nu ne grăbim să vindem. Am ţinut la preţ. Vom relua procesul, pentru că am pus un preţ minim sub care noi nu vrem să vindem", a declarat vineri Agenţiei NewsIn ministrul Economiei, Ion Ariton.
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a anunţat vineri, printr-un comunicat, că oferta publică secundară de vânzare a 9,84% din acţiunile SC OMV Petrom SA, efectuată de MECMA, prin OPSPI, a eşuat, întrucât subscripţiile înregistrate au fost sub nivelul de 80%, necesar pentru a închide oferta.
Categorie articol: 

Comentarii