Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"În jurul meu nu se va forma niciun partid"

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a declarat, vineri, la Braşov, că în jurul său nu va fi format niciun partid politic, afirmând că ideea creării unui nou partid poate fi un "gând al domnului Cozmâncă".
"Am fost onorat când domnul Cozmâncă a venit şi m-a întrebat dacă mă poate ajuta. Am acceptat acest lucru cunoscându-l ca un om cu o bogată experienţă politică. În ceea ce priveşte formarea unui partid, acestea pot fi gândurile domnului Cozmâncă, dar vă asigur că acest lucru nu se va face în jurul meu. Eu cred cu tărie că în acest moment România are nevoie de un preşedinte care să promoveze normalitatea, o normalitate care înseamnă că profesioniştii trebuie să îşi găsească locul şi să-şi facă datoria. Politicul nu are ce căuta în justiţie, sănătate sau educaţie", a spus Sorin Oprescu.
În ceea ce priveşte criza politică din România, Sorin Oprescu a declarat că cea mai bună soluţie ar fi fost nominalizarea ca premier a lui Klaus Johannis. "Opţiunea mea este pentru un tehnocrat cu un guvern de specialişti cel puţin pentru perioada acestei critze economice serioase pe care trebuie să o depăşim. Bineînţeles, guvernul ar trebui să aibă o largă susţinere atât în Parlament cât şi din partea societăţii civile", a Oprescu.
Acesta a precizat că a discutat cu Klaus Johannis încă în urmă cu trei luni şi l-a întrebat dacă ar accepta dacă i s-ar propune o funcţie de premier în Guvernul României, iar primarul Sibiului i-a răspuns că acest lucru ar putea fi discutat.
În legătură cu sesizarea ANI în privinţa lui Niculae Bădălău, coordonatorul campaniei sale electorale în judeţul Giurgiu, Sorin Oprescu a spus că îl cunoaşte pe acesta ca pe un om de caracter şi că nu este prima dată când se confruntă cu astfel de dosare şi că se aştepta ca aceste dosare să fie repuse pe tapet acum. Sorin Oprescu nu a precizat însă dacă îl va menţine sau nu pe Bădălău în funcţia de şef de campanie în judeţul Giurgiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii