Mergi la conţinutul principal

În căutarea unui Stradivarius uitat în tren

Marţi, atunci când a coborât din trenul care făcea legătura între Mannheim şi Saarbruken (sud-vest), tânăra muziciană şi-a uitat preţiosul instrument în compartimentul de bagaje al vagonului, a dezvăluit detaliile acestui caz poliţia federală într-un comunicat. Avertizaţi de aceasta, funcţionarii au început să caute obiectul fabricat în 1727 în atelierul lui Stradivarius şi a cărui valoare este estimată la 2,4 milioane de euro. Trenul care venea de la Mannhein şi-a continuat drumul spre Saarbruken, însă vagonul în care călătorise tânăra a fost ataşat la un alt tren care se întorcea la Mannheim. „Cu un minut înainte de plecarea trenului a fost găsită cutia viorii în ultimul compartiment al vagonului, iar muziciana a recuperat-o, după ce s-a convins că este într-adevăr obiectul pierdut", a precizat poliţia.
În lume există în prezent circa 550 de instrumente, din totalul de 1.100 fabricate de celebrul lutier din Cremona (Italia). Recunoscute pentru sunetul lor deosebit, ele se vând uneori cu câteva milioane de dolari. Unul dintre ele, numit „Lady Blunt", fabricat în 1721, a fost adjudecat la Londra cu 11 milioane de euro în 2011, în cadrul unor licitaţii organizate în beneficiul victimelor tsunami-ului din Japonia. Circa 20 de instrumente produse de Antonio Stradivari au fost furate, nefiind găsite până în prezent, menţionează agerpres.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro