Mergi la conţinutul principal

În «luptă» cu primarul, pentru recuperarea unei păşuni

Stănică Negoiţă, un localnic din comuna Zăvoaia, se chinuie de mai bine de un an să îşi recupereze suprafaţa de 3,68 hectare de păşune. Şi asta pentru că primarul refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă.
După cum ne-a explicat Negoiţă, în februarie 2013, au fost reziliate toate contractele de închiriere a păşunilor, asta după ce primarul a schimbat anterior destinaţia în teren arabil şi a dat suprafeţele spre lucru altor localnici. El a fost singurul care a făcut contestaţie pentru anularea hotărârii Consiliului Local şi instanţa i-a dat dreptate. "Am câştigat la Curtea de Apel Galaţi şi trebuia să mă pună în posesie. Este vorba de păşune, o suprafaţă de 3,68 ha. Legat de acea porţiune de păşune, a fost încheiat un contract între mine şi Consiliul Local, pe o durată de 5 ani, pe data de 13 mai 2011 şi expira în 2016. A mers bine până în 2012, am intrat în posesia acelei suprafeţe, am însămânţat cu gazon, trifoi, ce scrie în contract. Pe 10 iunie 2012, au fost alegerile locale şi a fost investit acest primar, Drugău Stănică. Pe 2 iulie 2012 s-a deplasat acolo şi, cu toate că eu aveam un contract valabil până în 2016, a dat terenul altor persoane să păşuneze tot acolo, în mod abuziv. M-am judecat şi am câştigat. Eu sunt mulţumit de instanţă. Am fost şi la DNA Galaţi, nu vorbesc prostii, îmi asum ceea ce spun. Am sunat primarul şi acesta mi-a spus că nu mai am nimic, că nu ţine cont de hotărârea judecătorească şi m-a ameninţat prin telefon că vine cu excavatorul şi îmi fărâmă anexele gospodăreşti", ne-a declarat Negoiţă.
El este hotărât să continue demersurile legale pentru a intra în posesia păşunii, aşa cum s-a decis în instanţă.

Primarul de la Zăvoaia: "Nu are nimeni nimic cu dumnealui!"

Contactat de reporterii "Obiectiv", primarul de la Zăvoaia, Stănică Drugău, a explicat că lucrurile nu stau nici pe departe după cum a reclamat Negoiţă. "La momentul apariţiei Legii păşunilor, cadrul legislativ s-a schimbat, în sensul că nu era permisă acordarea de păşuni decât către organizaţii şi asociaţii de crescători, legal constituite. La vremea respectivă i-am chemat pe toţi crescătorii care aveau păşuni, inclusiv pe Negoiţă, şi le-am expus situaţia, iar oamenii au înţeles, mai puţin reclamantul. La câteva luni, cadrul legal a fost modificat în sensul că a permis acordarea de păşuni şi persoanelor fizice, aşa că l-am chemat pe domnul Negoiţă, însă nu a mai fost posibil să-i acordăm păşune în locul pe care l-a avut înainte, ci doar în altă locaţie, lucru cu care dumnealui nu a fost de acord şi a refuzat să semneze contractul. Suntem în judecată cu dumnealui şi aşteptăm decizia instanţei în această speţă. Nu are nimeni nimic cu dumnealui, chiar dacă s-a dovedit recalcitrant în diferite ocazii, inclusiv cu vecinii săi, sau ne-a reclamat peste tot, doar că nu a fost fizic posibil să i se acorde păşune în locaţia pe care o doreşte dumnealui", ne-a declarat Drugău.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro