Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Înşelăciuni prin anunţuri pe internet

După ce a pus un anunţ pe internet şi a anunţat că se ocupă de înmatricularea de maşini în România, un brăilean de 36 de ani s-a apucat să facă bani. Persoanele interesate de ofertă au cerut ajutorul celui în cauză, ba chiar au plătit un avans, dar apoi s-au trezit că au fost înşelaţi. Nici ţeparul nu a avut mai mult noroc, asta pentru că, în urma unui flagrant pus la cale de poliţiştii brăileni, el a fost prins.
Astfel, pe 26 mai, ora 15.30, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat de către doi bărbaţi, unul de 52 de ani, din judeţul Ialomiţa, şi altul de 44 de ani, din judeţul Teleorman, cu privire la faptul că, în cursul zilei anterioare, au fost înşelaţi de un brăilean, care a postat un anunţ pe Internet. Imediat s-a constituit o echipă operativă, formată din poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, care s-a deplasat în zona menţionată, împreună cu cele două victime, unde au organizat un flagrant. "Cu această ocazie, a fost depistat un brăilean, în vârstă de 36 de ani, asupra căruia a fost găsită suma de 550 lei, ce ar proveni de la cele două victime, pe care le-ar fi indus în eroare cu privire la înmatricularea a două autoturisme. În urma anunţului de pe respectivul site, suspectul le-ar fi solicitat telefonic celor două victime să se deplaseze în municipiul Brăila, unde le-a cerut câte 300 lei, cu titlu de avans, pentru obţinerea documentaţiei necesare înmatriculării", a precizat subinspector Laura Dan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Judiciariştii au extins cercetările faţă de cel acuzat de înşelăciune şi au constatat că mai avea pe listă şi alte infracţiuni. În ziua de 19 aprilie 2016, acesta a sustras două garaje din BCA, amplasate în zona Hipodrom, din municipiu. Le-a vândut apoi unui brăilean, în schimbul sumei de 1.450 lei, fără a-i spune de provenienţa acestora. Pe 24 martie, acelaşi personaj l-a păcălit pe un alt bărbat că îi închiriază un garaj, contra sumei de 150 lei, eliberându-i acestuia chitanţă şi factură. Nu i-a dat însă şi cheia în vederea folosirii. Prejudiciul total cauzat este în valoare de 5.000 lei, fiind recuperată suma de 550 lei.
Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, fiind introdus în Arestul IPJ Brăila. Ieri, individul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 
Categorie articol: 

Comentarii