Mergi la conţinutul principal

Înşelăciune prin metoda «Şmen» la un Peco

Folosind metoda «Şmen», un bărbat din Ilfov ar fi înşelat-o cu peste 1.000 lei pe operatoarea unei benzinării din Brăila, situată pe Calea Călăraşilor. Bărbatul de 52 de ani a venit la staţia Peco aflată la ieşire din municipiu şi a rugat-o pe operatoare să îi schimbe suma de 2.000 de lei. Şmenarul s-a răzgândit apoi şi i-a cerut banii înapoi, însă a reuşit să sustragă o importantă sumă. După patru luni de la comiterea faptei, suspectul a fost prins.
Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului - Biroul de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi specifice şi l-au identificat pe Chirică D. (52 de ani), din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov. În ziua de 21 noiembrie 2014, în jurul orei 13.00, acesta ar fi înşelat-o cu suma de 1.100 de lei pe operatoarea unei benzinării din municipiul Brăila. "Judiciariştii au stabilit că bărbatul s-a prezentat în magazinul staţiei Peco şi ar fi rugat-o pe angajata în vârstă de 30 de ani să îi schimbe suma de 2.000 lei în bancnote cu valoare mai mică. Ulterior, acesta s-ar fi răzgândit şi i-ar fi cerut acesteia să-i înmâneze suma anterioară, moment în care, profitând de neatenţia ei, i-ar fi sustras 1.100 lei. Lipsa banilor a fost constatată de către operatoare la sfârşitul programului, când a făcut monetarul", a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspect pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Nu este pentru prima dată când brăilenii sunt păcăliţi prin această metodă. În luna octombrie 2014, două angajate ale unor firme au picat în plasa unor ţepari din Bucureşti, o femeie şi un bărbat, aceştia fiind reţinuţi de poliţişti. Şmenarii au dat bancnote "mari" pentru a achita diferite produse şi apoi au sustras din suma dată ca rest. Ei au reuşit să îşi umple buzunarele cu aproape 2.000 de lei. Cei doi bucureşteni, bărbatul de 43 de ani şi femeia de 34 de ani, ar fi dat lovituri asemănătoare şi în judeţul Buzău.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro