Mergi la conţinutul principal

Împuşcături în Barieră

* tânărul avea permis de armă, însă a fost amendat cu 5.000 lei pentru că a folosit pistolul în alte condiţii decât cele prevăzute de lege * în ţară, incidentele de acest gen sunt din ce în ce mai dese: în martie, un bucureştean a fost împuşcat în mână după o ceartă pe un loc de parcare, iar luna trecută, un constănţean a fost împuşcat în faţă, pentru că mergea pe mijlocul drumului

Brăila a intrat în lista acelor oraşe din ţară unde şoferii îşi dispută supremaţia în trafic folosindu-se de arme de foc. Marţi, un tânăr de 27 de ani, din Călăraşi, s-a ales cu o amendă usturătoare deoarece a tras cu un pistol cu gaze asupra unui şofer brăilean, după o altercaţie în trafic. Agresorul a fost prins de poliţişti câteva minute mai târziu, la aproximativ 15 km distanţă de oraş.
Incidentul s-a consumat în jurul orei 14.40, în timp ce Dorel B. conducea un autoturism pe Calea Călăraşilor. La intersecţia cu Aleea Parcului, conducătorul auto a intrat într-un conflict cu şoferul unui "Opel" care, nemulţumit de atitudinea brăileanului în trafic, a scos un pistol şi a tras un foc în direcţia sa. Imediat după, agresorul şi-a continuat drumul, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Brăileanul, care nu a păţit nimic, a sunat imediat la Poliţie, iar oamenii legii au plecat în urmărirea reclamatului, depistându-l, în scurt timp, pe raza localităţii Albina. "Cercetările desfăşurate de poliţişti au dus la identificarea şoferului, anume Mircea Adrian Z. (27 de ani) din municipiul Călăraşi, asupra căruia a fost găsit un pistol cu gaze, marca «Ekol», de calibru 9 mm, despre care s-a stabilit că îl deţine legal în baza certificatului de deţinător. În încărcătorul pistolului se aflau două cartuşe cu gaze, având capsele nepercutate", a precizat subinspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru că a folosit pistolul în alte condiţii decât cele prevăzute de Legea 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, iar arma a fost ridicată în vederea cercetărilor de către lucrătorii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice (AEST).
În aceeaşi zi, poliţiştii de la AEST au acţionat pe raza municipiului, pentru identificarea brăilenilor care deţin ilegal arme şi muniţii, ocazie cu care l-au depistat pe Costel T. (55 de ani) care avea o armă neletală din categoria celor supuse autorizării. Puşca fusese achiziţionată înainte de anul 2004, când nu era necesară autorizarea de către poliţie, însă după schimbarea legislaţiei brăileanul nu s-a obosit să intre în legalitate. Arma, marca "Cometa 300", de calibru 5,5 mm, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar celui în cauză i s-a întocmit dosar penal.

Împuşcat în gât, cu un pistol letal

Incindentul de marţi nu este primul de acest gen din Brăila, ci vine după o răfuială între interlopi, de la sfârşitul anului trecut. Atunci, după o urmărire cu maşinile prin oraş, un brăilean de 19 ani a fost împuşcat în gât, cu o armă letală. Autorul a fost prins o oră mai târziu, pe raza oraşului Ianca, în timp ce se afla la volanul autoturismului implicat în eveniment, deşi consumase băuturi alcoolice. Asupra lui a fost găsit un pistol de calibru 9 mm (pentru care nu avea permis de port armă), cu cinci cartuşe în încărcător, în maşină fiind descoperite şi arme albe.
Potrivit anchetatorilor, totul a plecat de la "o relaţie duşmănoasă" între suspect - întors de curând din Spania - şi Marian Vărzaru, zis "Ţăranu". În noaptea de 27/28 noiembrie, la ora 23.00, Antonel Stoian (25 de ani) l-a urmărit pe "Ţăranu", care se afla într-un autoturism "Logan" împreună cu doi prieteni, pe mai multe străzi din municipiu. De frica lui Stoian, ei au decis să ascundă maşina pe Aleea Soarelui, lângă Şcoala 4 şi să se refugieze în apartamentul fratelui unuia dintre ei, situat în vecinătate. Când au oprit maşina, lângă ei a apărut Stoian, care a scos un pistol letal, marca "Glock", de sub scaun şi a tras un foc în direcţia şoferului, Cristi Nisipeanu, prin geamul portierei, împuşcându-l în gât. Pentru că glonţul a rămas blocat între două vertebre şi era foarte dificil de extras, în cursul nopţii medicii brăileni au decis să-l ducă la Bucureşti. La o lună de la incident, Stoian a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, violare de domiciliu, distrugere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conflicte în trafic, rezolvate cu împuşcături

Din ce în ce mai des, pe şoselele din România şoferii îşi rezolvă problemele din trafic apelând la arme de foc. Nu mai târziu de luna trecută, un tânăr a fost împuşcat cu un pistol cu gaze, în urma unei altercaţii pe care a avut-o cu două persoane, pe o stradă din municipiul Constanţa. Aceştia din urmă se deplasau prin cartierul Medeea, cu un autoturism "Audi" când, la un moment dat, în faţa maşinii au apărut doi tineri băuţi, care mergeau pe mijlocul drumului. Între ocupanţii autoturismului şi cei doi pietoni, care nu voiau să se dea la o parte din drum, s-a iscat o altercaţie, iar unul dintre cei doi bărbaţi din maşină a scos un pistol cu gaze, cu care a tras mai întâi în aer şi apoi în direcţia tinerilor, unul dintre ei fiind lovit în zona feţei.
În luna martie, un bucureştean a ajuns la spital după ce a fost împuşcat de un turc, într-un scandal izbucnit de la faptul că străinul îşi parcase maşina în faţa firmei unde lucra primul dintre ei. În timpul altercaţiei, bucureşteanul a scos un briceag şi l-a tăiat pe turc pe faţă şi în zona urechilor. La rândul său, turcul a scos un pistol cu bile şi l-a împuşcat în piept. De asemenea, pe fondul neacordării de prioritate, în octombrie anul trecut, un botoşănean a fost împuşcat în mâna dreaptă, cu un pistol cu gloanţe de cauciuc. Victima conducea o autoutilitară pe DN 17, în judeţul Suceava şi a fost agresată de un bărbat care nu i-a acordat prioritate de trecere pe un sector de drum îngustat din cauza lucrărilor ce se făceau în zonă. Agresorul, care se afla într-un autoturism Mercedes de culoare argintie, a coborât din maşină, l-a înjurat pe botoşănean, după care a luat din torpedou un pistol şi a tras asupra acestuia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro