Mergi la conţinutul principal

Împărăţia noroaielor, lângă cimitirul “Sf. Mina”

• pe strada Barbu Şt. Delavrancea nu e indicat să circuli în perioadele ploioase ale anului • deşi este o stradă destul de circulată, autorităţile locale nu au avut-o în vedere pentru lucrări de pietruire şi nivelare • abia în primăvara acestui an s-ar putea face ceva, după cum promite conducerea Primăriei

 

În ciuda programelor de modernizare a străzilor din cartierele periferice ale municipiului lansate în ultima vreme de Primăria Brăila, încă mai există locuri unde noroaiele şi bălţile continuă să le facă viaţa grea pietonilor şi şoferilor deopotrivă, în perioadele ploioase ale anului. O astfel de situaţie se întâlneşte pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea, situată la marginea cartierului Chercea, după cum o demonstrează şi fotografiile trimise la redacţie de un cititor al cotidianului nostru. “Această stradă este destul de circulată, deoarece reprezintă calea de acces spre cimitirul Sfântul Mina. Cei care vin aici, fie în zilele de sărbătoare, fie pentru a îngriji mormintele rudelor răposate, trebuie să se roage să nu plouă, că altfel e dezastru din cauza noroaielor şi bălţilor formate în gropile uriaşe. Oare Primăria nu poate ca măcar să niveleze carosabilul cu nişte piatră, că de asfaltare nici nu îndrăznim să pomenim?!”, se întreabă retoric cititorul nemulţumit.

Viceprimarul Alexandru Jantea ne-a declarat că, deocamdată, până la primăvară, nu se poate pune pietriş pe strada în cauză şi nici pe celelalte străzi din zonă, aflate în aceeaşi situaţie. “Nu putem să facem lucrări de pietruire acum, când străzile sunt cu apă pe ele. Aceste lucrări de scarificare şi nivelare se vor putea face la primăvară şi o să avem în vedere zona respectivă pentru pietruiri provizorii, până când străzile în cauză vor intra la asfaltare. După cum se ştie, în momentul de faţă se derulează un program de modernizare a străzilor din cartierul Chercea situate între Şos. Baldovineşti şi Şos. Focşani. Urmează, în faza următoare, să intre la asfaltare străzile dintre Şos. Focşani şi Şos. Râmnicu Sărat, zonă ce include şi strada Barbu Şt. Delavrancea. Pentru acest lot de străzi se va organiza licitaţie, după ce vom avea definitivat bugetul municipiului pentru anul în curs”, ne-a declarat viceprimarul Jantea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro